eur:
392.55
usd:
366.13
bux:
66821.21
2024. április 25. csütörtök Márk

Ukrajna: nagy zakó után biztos továbbjutás

A papírformának megfelelően a labdarúgó-világbajnokság H-csoportjából a toronymagas favorit spanyol válogatott pontveszteség nélkül jutott tovább, miután ma 1-0-ra győzött Szaúd-Arábia ellen. Szintén nyolcaddöntős Ukrajna. Sevcsenkóék a spanyoloktól elszenvedett 4-0-ás vereség után, győztek mindkét arab csapat ellen, ma Tunéziát verték 1-0-ra.

Az ukránoknak a döntetlen is elég lett volna a továbbjutáshoz, ennek megfelelően igazi biztonsági focira rendezkedett be Oleg Blohin csapata. Persze azok, akik emlékeznek az ukrán válogatott selejtezőbeli teljesítményére, nem lepődtek meg. Akkor is hol gyenge, hol meg nagyon gyenge játékkal, de magabiztosan gyűjtögették a pontokat, és jutottak ki - elsőként - a vébére.
/>
/>

Oleg Blohin pedig arról híres - sok-sok csúcsa mellett -, hogy neki van a legnagyobb önbizalma Kelet-Európában. A kijutást követően például azt mondta: "ha Sevcsenko jó formában lesz, akár meg is nyerhetik a sorozatot." Aztán amikor a felkészülési meccseken sem bizonyítottak játékosai, arról nyilatkozott az 1975-ben aranylabdás szakvezető, hogy nagyon bízik abban, hogy megváltozik a játékosok hozzáállása és csapata az elődöntőig menetel.
/>
/>Ehhez képest az ukránok az első meccsükön "beleszaladtak" egy hatalmas pofonba (Spanyolország ellen 0-4). Oleg Blohin azonban fanatizálta játékosait és a következő körben már ugyanilyen arányú győzelemmel folytatták (vagy kezdték?) a vébét (Szaúd-Arábia ellen 4-0).
/>
/>Az önbizalmát visszaszerzett ukrán csapat Tunézia ellen is magabiztosan kezdett. csak arra figyeltek az ukránok, hogy ne történjen semmi, az ugyanis az ő továbbjutásukat jelentette.A félidő közepén ugyan támadóbbá váltak az ukránok, de néhány perc ledületesebb játékot követően ismét visszavettek a tempóból. A kevés izgalmat hozó játékrész végén aztán Dzsaziri kiállítása miatt emberhátrányba kerültek az afrikaiak.
/>
/>A fordulás után a létszámhátrányban lévő tunéziaiak próbáltak támadni, ám az ukrán védelem biztosan állt a lábán. A félidő közepén egy jogtalan büntetőből (Andrij Sevcsenko)megszerezte a vezetést az európai gárda, amely a hátralévő időben már nem engedte ki a győzelmet a kezéből. A mérkőzés végén még az ukrán szurkolók is kifütyülték pocsék teljesítményt nyújtó csapatukat.
/>
/>Az európai együttes ezzel hat ponttal zárta a csoportot és a legjobb 16 között a G csoport győztesével mérkőzik majd.
/>Tunézia egy ponttal zárta a vb-t és a kvartett harmadik helyét szerezte meg.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×