eur:
394.18
usd:
369.51
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

A kelet-európai csapatok fekete napján Ronaldo történelmet írt

A kelet-európai csapatok újabb fekete napját hozta a németországi labdarúgó-világbajnokság, hiszen a cseh és a horvát válogatott is búcsúzott a további küzdelmektől. Ronaldo két gólt rúgott Japánnak és a német Gerd Müllerrel holtversenyben minden idők legeredményesebb világbajnoki gólszerzője.

Búcsúzó cseh generáció

 

Az E-csoportban Olaszország 2-0-ra győzött a mérkőzés második félidejében emberhátrányban futballozó csehek ellen és megnyerte a csoportot.

Pedig nem kezdődött jól a meccs az olaszok számára: Nedvedék jóval veszélyesebben játszottak, ráadásul a 17. percben le kellett cserélni Nestát, az itáliaiak középhátvédjét.

Alig tíz perccel később a cserehátvéd, Materazzi mesteri fejessel megszerezte a vezetést, a szünet előtt pedig emberelőnybe került az olasz csapat, Polák kapott piros lapot második sárgája után.

A második félidőben óriási fölényben játszottak Tottiék, a csehek egészen a hajráig megúszták, de Filippo Inzaghi sokadik helyzetét kihasználta, és ezzel beállította a 2-0-ás végeredményt.

 

Ghána az első továbbjutó afrikai csapat

 

A második helyet Ghána szerezte meg, az afrikai csapat szerzett vezetést az első félidő közepén, de az Egyesült Államok a félidő hajrájában egyenlíteni tudott. A 2-1-es végeredmény még az első félidőben kialakult, miután Appiah büntetőből volt eredményes.

Ghána első afrikai csapatként biztosította helyét a legjobb 16 között, ahol Brazíliával találkozik, de még Tunéziának is van esélye kiharcolni a nyolcaddöntőbe kerülést.

 

 

Brazil parádé, Ronaldo történelmet írt


A brazilok - többek között az eddig rengeteget kritizált Ronaldo két góljával - 4-1-re verték az első félidőben még vezető Japánt. A brazilok némiképp felforgatott csapattal léptek pályára, hiszen a kezdőből kimaradt Cafú és Roberto Carlos, valamint a csatár Adriano is.

A mérkőzés második félideje inkább hasonlított edzőmérkőzésre, mint tétre menő összecsapásra, hiszen Japán nem hagyta játszani a címvédőt, amely ezt ki is használta és száz százalékos eredménnyel lépett tovább a csoportból.

 

 

Az ausztrálok rugdosták tovább magukat


A csoport másik találkozóján izgalmas, három piros lappal tarkított mérkőzésen 2-2-es döntetlent játszott Horvátország és Ausztrália.

Bár a horvátok kétszer is vezetést szereztek, Ausztrália mindig egyenlíteni tudott és ez végül a továbbjutását jelentette egy parázs hangulatú összecsapás végén. A hangulatra jellemző, hogy a játékvezető két horvát és egy ausztrál játékost is kiállított.

A csehek és a horvátok kiesésével beteljesedni látszik a kelet-európai csapatok fekete sorozata, hiszen ha pénteken Ukrajna sem jut tovább, nem lesz a térségbe való csapat a legjobb 16 között.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×