eur:
395.52
usd:
372.41
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Ronaldo történelmet írt a brazil örömünnepen

Brazília 4-1-re legyőzte Japánt az F-csoport utolsó fordulójában és ezzel száz százalékos teljesítménnyel lett első. A sokat kritizált Ronaldo két gólt lőtt és a német Gerd Müllerrel holtversenyben minden idők legsikeresebb világbajnoki gólszerzője lett.

Brazil örömünnepet hozott az F-csoport utolsó fordulója, hiszen a címvédő dél-amerikaiak látványos mérkőzésen 4-1-re legyőzték Japánt és ezzel száz százalékos teljesítménnyel végeztek a csoport élén.

 

A brazilok némiképp felforgatott csapattal léptek pályára, hiszen a kezdőból kimaradt Cafú és Roberto Carlos, valamint a csatár Adriano is. Játszott viszont a sokat kritizált Ronaldo, aki - igazolva szövetségi kapitánya, Carlos Alberto Parreira szavait - egyre jobb formába lendül.

 

Ezt igazolja az ázsiai csapat ellen szerzett két gólja, amivel beérte a német Gerd Müllert és 14 világbajnoki góljával immár - holtversenyben - minden idők legeredményesebb világbajnoki gólszerzőjének vallhatja magát.

 

Pedig a mérkőzés nem úgy indult, hogy fölényes brazil győzelem születik, hiszen az első félidőben kimaradtak a dél-amerikai helyzetek, mi több, a japán Teiji Kamada szerzett vezetést. Ronaldo azonban még a szünet előtt egyenlített, a második félidőben pedig már gólra is váltották fölényüket a brazilok.

 

Sorrendben Juninho, Gilberto, majd ismét Ronaldo szerzett gólt, így a mérkőzés végül edzőmérkőzéssé változott. Más kérdés, hogy Japán ebben kellemes ellenfélnek bizonyult, hiszen engedte játszani a brazil sztárokat és nem tördelte szét a játékot.

 

Brazília tehát csoportelsőként jutott a legjobb 16 közé, ahol - teljesítve a ghánai játékosok álmát - az afrikai csapattal találkozik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×