eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Jönnek a brazilok!

Kedd este pályára lép a németországi labdarúgó világbajnokság talán legnagyobb esélyesének kikiáltott brazil válogatott. A dél-amerikaiak Horvátországgal mérkőznek az F-csoportban. A horvátok azért bizakodnak.

Nemigen létezik olyan válogatott a világon, amely szívesen kezdené világbajnoki részvételét egy Brazília elleni mérkőzéssel. Így vannak ezzel a horvát csapat tagjai is, akik azonban - mi mást is tehetnének - bizakodnak a kedd esti összecsapás előtt.

"Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy Brazília a legnagyobb esélyes. Nekünk nincs más dolgunk, mint kimenni a pályára és a legjobb tudásunk szerint játszani" - vélekedett a csatár Dado Prso.

"Természetesen nem ígérhetem meg a győzelmet, de ha ők rossz napot fognak ki, nekünk pedig minden bejön, akkor sikerülhet" - tette hozzá a skót Rangers játékosa.

Megtiszteltetés pályára lépni ellenük

A horvát válogatott egyik erőssége a védekezés. Josip Simunic kijelentette: nagyon izgalmas kihívásnak tartja a világbajnoki címvédők elleni mérkőzést. "Pillanatnyilag övék a legjobb csapat több világklasszissal. Megtiszteltetés ellenük pályára lépni" - fogalmazott, majd hozzátette: "nagyon jól ismerjük a brazil játékosokat, hiszen hétről hétre látjuk őket a Real Madridban, a Barcelonában és a többi nagy klubban játszani".

A brazil válogatott egyébként várhatóan négy támadóval próbálja majd bevenni a horvátok kapuját. Az előzetes hírek szerint Adriano, Ronaldinho, Ronaldo és Kaká egyszerre rohamozzák majd Tomislav Butina kapuját.

Utóbbi egyébként úgy vélte, hogy amennyiben képesek lesznek a kaputól 20-30 méterre védekezni, vagy lezárni a területet, akár meglepetést is okozhatnak.

Gellei: a brazilok csak elveszíthetik

Gellei Imre, a Ferencváros vezetőedzője a helyszínen nézi meg a mérkőzést. A magyar válogatott volt szövetségi kapitánya az InfoRádióban elmondta: azért szurkol, hogy a horvátok minél messzebb jussanak a vébén, mert az segítheti a 2012-es horvát-magyar közös Európa-bajnoki pályázatot.

A szakember szerint a brazilok a vébé egyértelmű esélyesei, akik csak elveszíthetik a tornát. Gellei Imre úgy vélte, Horvátország a legjobb nyolc közé juthat.

Dárdai: a horvátok a négy közé juthatnak

Dárdai Pál szerint meglepetéscsapat lehet a horvát, elsősorban azért, mert nagyon jól védekeznek. A magyar válogatott régi-új csapatkapitánya nekik szurkol az egész vébé alatt.

A Hertha BSC középpályása szerint a horvátok akár a négy közé is becsúszhatnak, onnan pedig már csak szerencse kérdése a továbbjutás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×