INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

"Töketlenül kezelte a rendőrség a helyzetet"

Infostart / InfoRádió
Élesen bírálta a rendőrséget Kovács Péter, az Újpest labdarúgócsapatát működtető cég tulajdonosa a Fehérvár elleni szombati bajnoki meccs után történt fellépés miatt. A klubvezető szerint a hatóság teljesen dilettáns módon lépett fel. A történtekről sem az ügyészség, sem a rendőrség nem kívánt egyelőre nyilatkozni.

A fővárosi drukkerek egy csoportja a Fehérvár elleni szombati bajnoki meccs után a Puskás Ferenc Stadion környékén összecsapott a székesfehéváriakkal, majd a rendőrökkel, akik közül kilencen könnyebben megsérültek, és tíz rendőrautóban esett kisebb-nagyobb kár.

Az Újpest labdarúgócsapatát működtető cég tulajdonosa ezzel kapcsolatban az InfoRádióban szó szerint azt mondta: a rendőrség teljesen töketlen a szurkolói rendbontás kezelésében.

Alapvető dilettantizmus, hogy először nem a vendégszurkolókat viszik el a stadionból, holott ezt a világon mindenütt így csinálják - vélekedett Kovács Péter.

Mint a csorda

Ezalatt arra is van idő, hogy a hazai szurkolók lehiggadjanak, és nem tudják megtámadni a vendégdrukkereket. Ehelyett minél előbb ki akarták üríteni a stadiont, kiterelni az embereket, mint a csordát - tette hozzá a klubvezető.

Kovács Péter azt is kifogásolta, hogy amikor pedig szurkolóik rendetlenkedni kezdtek, a rendőrök egyszerűen befújják közéjük a könnygázt.

A rendőrségnek meg kell tanulnia, hogyan kell kulturáltan kezelni ezeket a helyzeteket, mi szívesen segítünk nekik - hangsúlyozta az Újpest labdarúgócsapatát működtető cég tulajdonosa.


A címlapról ajánljuk