INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Szenzációs Fradi!

InfoRádió / MTI
Bejutott a fináléba a Ferencváros a női kézilabda EHF Kupában, miután a hazai egygólos győzelem után hatalmas csatában 27-27-re végzett az elődöntő visszavágóján az ukrán Zaporizzsja otthonában. A válogatott klasszis Tóth Tímea tíz gólig jutott.

A Ferencváros nem ijedt meg, bátran nekiugrott a félelmetes riválisnak, amely ettől meglepődött, és alig találta meg a ritmust. A vendégek a 10. percben 5-3-ra vezettek.

A folytatásban ugyan mindkét csapattámadójátéka feljavult, ám a védelmek gyakran nem álltak feladatuk magaslatán. Felváltva estek a gólok, a hazaiak nem tudtak egyenlíteni (20. perc: 10-11).

A sokat cserélő Zaporizzsja a szünet előtt jobban értékesítette helyzeteit, fordított, és az összesítésben is átvette a vezetést.

A folytatásban a magyar együttes ismét hajtós játékkal rukkolt elő, és könyörtelenül kihasznált minden hibát. A 40. percben újra egyenlő lett az állás (20-20) , így megint a Ferencváros állt továbbjutásra.

Csakhogy az ukránok is újítottak, és a kemény harcban 25-23-ra elléptek. Ekkor világossá vált, hogy a Zaporizzsja csak legalább kétgólos siker esetén lehet finalista.

A hajrában változatlanul felváltva estek a találatok, így idegőrlő volt a zárószakasz. A lelkes vendégek az 57. percben egyenlítettek (26-26), és a végén már csak egy-egy gólt láthatott a szomorúan távozó nézősereg.

A szenzációsan küzdő, a népligeti csatában 45 percig szenvedő Ferencváros utoljára 2002-ben volt európai kupadöntőben, akkor a Bajnokok Ligájában sikerült ez a bravúr Németh András vezetőedző csapatának.

A címlapról ajánljuk