eur:
392.87
usd:
366.57
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Hatalmas botrány a Komjádi-uszodában: Gerendás ütött

Botrányos jelenetekkel ért véget a Vasas-Eger elődöntő a férfi vízilabda-bajnokságban. A vendégek mestere Gerendás György nem tűrte a hazaiak provokációját, és megütötte Méhes Jenőt, a Vasas szakosztályvezetőjét.

Méhes Jenő a következőképpen emlékezett vissza a történtekre:

"Sajnálom, hogy így alakult, Gyuri ezzel, azt hiszem, örökre leírta magát. Amikor vége lett a meccsnek, nem fogadta el a kézfogásom és amikor elfordultam, akkor ököllel az arcomba vágott. A sebemet több öltéssel kellett összevarrni."

A szakosztályvezetőt a játékvezetők piros lappal kiállították, de szerinte ennek nincs köze a botrányhoz.

"A szabályok értelmében nekem van lehetőségem jelezni, ha tévedést feltételezek, ez azonban nem boríthatta ki Gerendást. Biztos vagyok benne, hogy a történetnek lesz folytatása, hiszen az uszodában rengetegen látták, mi történt."

Gerendás György elismerte az ütést.

"Valóban megütöttem Méhes Jenőt, ami sportemberként megengedhetetlen viselkedés, de, ha elmondom az előzményeket, talán érthető emberi reakciónak minősíthető" - mondta a szakember.

"A negyedik negyedben az angyalföldi játékosnak, Steinmetz Ádámnak eleredt az orra vére. A Vasas kispadja odarohant hozzánk számon kérni a történteket, egy olyan sérülés miatt, ami még edzéseken is gyakran előfordul" - emlékezett vissza a történtekre Gerendás.

Hozzátette: Méhes is odarohant hozzá, és obszcén szavakat mondott.

"Ezután a Vasas szurkolói folyamatosan köpködtek, szidalmaztak. A meccs után az előzmények következtében valóban nem fogtam vele kezet. Az ellenőrrel és a bírókkal akartam beszélni, de Méhes odajött és állandóan közbeszólt, az ellenőr háromszor is megkérte, hogy menjen arrébb, engedjen minket beszélgetni, de ő nem tágított.

És amikor megint szidalmazott, elvesztettem a fejem és megütöttem. Úgy gondolom, ha az utcán valakinek ezt mondják, amire engem felszólított, akkor két dolgot tehet: teljesíti a kérést, vagy megüti, azt, aki így provokálja. Ez az én értékrendem" - jelentette ki Gerendás György.

A vízilabda-mérkőzést a Vasas nyerte 14-10-re.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×