INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Hatalmas botrány a Komjádi-uszodában: Gerendás ütött

InfoRádió / MTI
Botrányos jelenetekkel ért véget a Vasas-Eger elődöntő a férfi vízilabda-bajnokságban. A vendégek mestere Gerendás György nem tűrte a hazaiak provokációját, és megütötte Méhes Jenőt, a Vasas szakosztályvezetőjét.

Méhes Jenő a következőképpen emlékezett vissza a történtekre:

"Sajnálom, hogy így alakult, Gyuri ezzel, azt hiszem, örökre leírta magát. Amikor vége lett a meccsnek, nem fogadta el a kézfogásom és amikor elfordultam, akkor ököllel az arcomba vágott. A sebemet több öltéssel kellett összevarrni."

A szakosztályvezetőt a játékvezetők piros lappal kiállították, de szerinte ennek nincs köze a botrányhoz.

"A szabályok értelmében nekem van lehetőségem jelezni, ha tévedést feltételezek, ez azonban nem boríthatta ki Gerendást. Biztos vagyok benne, hogy a történetnek lesz folytatása, hiszen az uszodában rengetegen látták, mi történt."

Gerendás György elismerte az ütést.

"Valóban megütöttem Méhes Jenőt, ami sportemberként megengedhetetlen viselkedés, de, ha elmondom az előzményeket, talán érthető emberi reakciónak minősíthető" - mondta a szakember.

"A negyedik negyedben az angyalföldi játékosnak, Steinmetz Ádámnak eleredt az orra vére. A Vasas kispadja odarohant hozzánk számon kérni a történteket, egy olyan sérülés miatt, ami még edzéseken is gyakran előfordul" - emlékezett vissza a történtekre Gerendás.

Hozzátette: Méhes is odarohant hozzá, és obszcén szavakat mondott.

"Ezután a Vasas szurkolói folyamatosan köpködtek, szidalmaztak. A meccs után az előzmények következtében valóban nem fogtam vele kezet. Az ellenőrrel és a bírókkal akartam beszélni, de Méhes odajött és állandóan közbeszólt, az ellenőr háromszor is megkérte, hogy menjen arrébb, engedjen minket beszélgetni, de ő nem tágított.

És amikor megint szidalmazott, elvesztettem a fejem és megütöttem. Úgy gondolom, ha az utcán valakinek ezt mondják, amire engem felszólított, akkor két dolgot tehet: teljesíti a kérést, vagy megüti, azt, aki így provokálja. Ez az én értékrendem" - jelentette ki Gerendás György.

A vízilabda-mérkőzést a Vasas nyerte 14-10-re.

A címlapról ajánljuk