INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Rijkaard: nagyon fontos győzelmet arattunk

InfoRádió / MTI
A Barcelonától hazai környezetben elszenvedett keddi 1-0-ás vereség ellenére Carlo Ancelotti, a Milan vezetőedzője bízik abban, hogy csapata bekerül a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjébe. A másik oldalon Frank Rijkaard a győzelem ellenére visszafogott a jövő heti visszavágó előtt.

A Milan ezelőtt sorozatban 13 európai meccsén veretlen maradt otthonában, a San Siro Stadionban, de a katalánok kedden este kifogtak Sevcsenkóékon.

"Természetesen nem örülök a kudarcnak, amit úgy vélek, nem is érdemeltünk meg, de nem érzem úgy, hogy elszállt volna minden reményünk. Még csak azt sem gondolom, hogy csodára lenne szükségünk a döntőbe kerüléshez, de az biztos, hogy kiváló teljesítményt kell majd nyújtanunk Barcelonában" - mondta Ancelotti.

Kollégája és egykori milánói csapattársa, Rijkaard a lefújás után érthető módon elégedettebben nyilatkozott.

Rijkaard: mi vagyunk az esélyesebbek

"Nagyon fontos győzelmet arattunk. Szeretnék gratulálni minden játékosomnak, ugyanis egy félelmetes arénában kellett szerepelniük a kontinens egyik legjobb gárdája ellen, tehát nem volt könnyű dolguk." - fogalmazott a holland tréner.

"Most már egyértelműen nekünk van több esélyünk a továbbjutásra, de nem szabad elfejtenünk, hogy a rivális több veszélyes helyzetet is kidolgozott. Az elején meg is leptek bennünket, de még később is voltak jó lehetőségeik, nagyon jól játszottak" - tette hozzá Rijkaard.

A visszavágót jövő szerdán rendezik a katalán fővárosban.

A címlapról ajánljuk