eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed

Drámai csatában vérzett el a Vasas

A Honvéd után a Vasas is búcsúzott a férfi vízilabda Euroliga negyeddöntőjében. Földi László edző együttese a hazai egygólos siker után hosszabbításban 11-10-re kikapott az olasz Savona otthonában, a büntetőpárbajt pedig 7:6-ra elveszítette.

A Savonát erősítő Kásás Tamás emberelőnyös találatával kezdődött a mérkőzés, majd az olaszok a nyitónegyed végére kétgólos előnyre tettek szert.

A folytatás viszont álomszerűen alakult az itthon 6-5-re diadalmaskodó Vasas szempontjából, ugyanis a második 9 percet a Steinmetz-fivérek remeklése révén 3-0-ra megnyerték.

A harmadik játékrészben felváltva kerültek előnybe a küzdő felek. A 7-7-ről kezdődő negyedik negyedben Földi László edző együttesében a kétszer is eredményes Steinmetz Ádám vitte a prímet, Nagy Viktor pedig remek védéseket mutatott be.

A rendes játékidő Jokic góljával mégis 10-9-es hazai előnnyel zárult, ami összesítésben 15-15-öt jelentett, így jöhetett a 2x3 perces hosszabbítás.

A tarthatatlan Rath találatával kezdődött a ráadás, ezután a vendégek kihagyták sokadik emberelőnyüket is, így 3 perc elteltével 11-9-ről indult az utolsó felvonás.

Ebben a fővárosiak Kállai góljával faragtak a különbségen, 11-10-nél összesítésben ismét döntetlenre állt a párharc (16-16), következtek a büntetők.

Az első ötösökben Steinmetz Barnabás, illetve a túloldalon Rizzo hibázott, így 4-4-ről folytatódott az idegőrlő küzdelem.

A második sorozatban 7-6-nál Kállai lövését védte Ferrari kapus, így a Savona került a négyes döntőbe.

Címlapról ajánljuk
Húsz év után újra négyesfogathajtó-vb-t rendez Magyarország

Húsz év után újra négyesfogathajtó-vb-t rendez Magyarország

Több különleges évforduló inspirálta a magyar szövetséget arra, hogy pályázzon a vb-rendezésre – mondta az InfoRádióban Lázár Vilmos tizenkétszeres fogathajtó világbajnok. A Magyar Lovassport Szövetség elnöke hozzátette: bár a magyarok jelenleg nem tartoznak a világ közvetlen élvonalához, a magyar közönség támogatásával meglepetést okozhatnak.

Kapnának egy brexitkerülő kiskaput a fiatalok

A fiatalok utazási könnyítéséről szóló – és a brexit-korlátozásokat részben ellensúlyozó – különalkun dolgozik az EU és Nagy-Britannia. A téma Keir Starmer új brit kormányfő európai körútja kapcsán merült fel.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 1. 14:17
×
×
×
×