INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Angol szakember lehet az MLSZ technikai igazgatója

InfoRádió / MTI
Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke a technikai igazgatói posztról egyezetett az angol John Gregoryval.

A MLSZ vezetője azt mondta: olyan vezetőt keres a tisztségre, aki kidolgozza a hazai labdarúgás fejlesztésének stratégiai tervét és irányítja annak végrehajtását.

Hozzátette: a technikai igazgatónak szorosan együtt kell működnie az A-válogatott szövetségi kapitányával, valamennyi korosztályos együttes szakvezetőjével és minden szövetségi edzővel, de az önállóan tevékenykedő edzők nem lesznek a beosztottai.

"Egy hatéves, a reményeink szerint a 2012-es horvát-magyar közös rendezésű Európa-bajnokságig tartó átfogó szakmai koncepció kidolgozásáról és az ezzel kapcsolatos irányító munkáról tárgyaltam az angol szakemberrel" - mondta Kisteleki István.

Az MLSZ nemrégiben megválasztott vezetője elmondta, hogy a technikai igazgató feladata, hogy segítsen kialakítani a fejlett futballkultúrájú országok mintájára létrehozandó akadémiákat.

Kisteleki a hétfői megbeszélés eredményéről annyit mondott, hogy Gregory megismerte a pozíció betöltőjével szemben támasztott követelményeket, és ennek ismeretében kerülhet sor az újabb egyeztetésekre.

A Nemzeti Sport értesülése szerint, ha az angol szakember szerepet vállal a magyar szövetségben, akkor angol cégek két millió fonttal támogatnák a magyar labdarúgást.

Az MLSZ elnöke a következő hetekben találkozik másik kiszemeltjével, Bölöni Lászlóval.

A címlapról ajánljuk