eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A Fradi nyerte az örökrangadót

Lipcsei Péter tizenegyesgóljával 1-0-ra győzött a Ferencváros a vendég MTK ellen a labdarúgó NB I 21. fordulójában. A zöld-fehérek az örökrangadón elért sikerüknek köszönhetően nagyot léptek előre a tabellán.

FTC: Kemenes - Bognár, Tímár, Botis, Balog Z. - Laczkó, Lipcsei, Tőzsér, Leandro, - Bajevszki, Jovánczai

MTK: Végh - Horváth L., Rodenbücher, Sütő, Pollák - Bori, Zabos, Zsidai, Kanta, Czvitkovics - Hrepka

 

Az első félidő:


Mindkét oldalon hiányoznak alapemberek: a hazaiaktól Bojan Lazic, a vendégektől pedig Balogh Béla, Mladen Lambulic és Goran Jezdimirovic.

A mérkőzés első perceiben nem forogtak veszélyben a kapuk, kiegyenlített játék folyt. Mind a Ferencváros, mind az MTK játékosai próbálják az ellenfél tizenhatosára belőni a labdát, de a két védelem jól hárítja a támadásokat.

Az első komolyabb helyzet a 15. percben alakult ki, ekkor Tímár Krisztián lőhetett volna szinte az ötös vonaláról, de a nagy tömörülésben luftot rúgott.

A következő ziccer is a zöld-fehérek előtt alakult ki: Jovánczai Zoltán találthatott volna a hálóba, de a labda már elhagyta a játékteret. Eztuán nem sokkal ismét az FTC és Bajevszki lőhetett volna gólt, de hibázott.

 

Az első komolyabb MTK-helyzet a 25. percben alakult ki. A ferencvárosi tizenhatos bal sarkánál Pollák Zoltán passzolt középre a második hullámban érkező Czvitkovics Péter elé, ő a Fradi-védők közül kilépő Kanta Józsefhez továbbított, de a sérülése után visszatért támadót szerelték a védők.

 

Az első félidő végét kiegyenlített mezőnymunka jellemezte, a fiatal MTK-játékosok lelekesen, bátramn játszottak, a kissé rutinosabb ferencvárosiak pedig magabiztosan játszották meg a labdákat, de nagyobb helyzeteiket vagy elrontották, vagy a rutinos Végh Zoltán állta útjukat.

 

A második játékrészben:

 

A játék képe a szünet után sem változott: a Ferencváros próbálkozott, az MTK nagyszerű támadásokat vezetett, de Garami József játékosai többször is túlcifrázták a helyzeteket.

 

Ez később megbosszulta magát, hiszen Laczkó harcosságának

köszönhetően a 80. percben büntetőhöz jutott az FTC, Lipcsei Péter pedig nem hibázott (1-0).

 

Az MTK fiataljait a meccs végére megzavarta a gól, ekkor az Fradinak akadt még helyzete, de nem volt szerencséjük a befejezéssel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×