eur:
393.83
usd:
365.63
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Räikkönen visszautasította a McLaren 72 milliós ajánlatát

A Formula.hu internetes szaklap értesülése szerint a finn Kimi Räikkönen elutasította a Forma-1-es McLaren csapat három évre szóló ajánlatát, amely évi 24 millió dolláros fizetést biztosított volna számára.

A lap szerint ezzel minimálisra csökkent annak az esélye, hogy a kétszeres világbajnoki ezüstérmes a következő szezon után is a wokingiaknál maradjon.

Räikkönen egybehangzó sajtóértesülések szerint a Ferrarihoz igazol, ha a német Michael Schumacher a szezon végén visszavonul. Mindkét pilóta többször hangoztatta, hogy csak az idény közben, az erőviszonyok ismeretében dönt a folytatásról.

A Formula.hu cikke emlékeztet arra, hogy a hétszeres világbajnok oldalán nem a finn klasszis nem szepelne a maranellóiaknál, de az ellen nem lenne kifogása, hogy tavalyi fő riválisával, a címvédő Fernando Alonsóval dolgozzon egy csapatnál. A spanyol versenyző 2007-es szerződtetését a McLaren már tavaly decemberben bejelentette.

Az idei Forma-1-es világbajnoki sorozat a jövő hétvégén a Bahreini Nagydíjjal kezdődik. A csapatok ezen a héten még tesztelnek, a legtöbben Valenciában, a Ferrari pilótái ugyanakkor Mugellóban gyakorolnak.

Az előzetes esélylatolgatások szerint az utóbbi egy hét technikai problémái ellenére a címvédő Renault a legfelkészültebb, de a Honda, a Ferrari és akár még az elmúlt hetekben megbízhatóságban és gyorsaságban is sokat fejlődő McLaren is esélyes lehet a sakhiri szezonnyitón.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×