eur:
392.14
usd:
366.3
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

A fasiszta csatárnak gyűjtenek a Lazio szurkolói

Bankszámlát nyitottak a Lazio szurkolói Paolo di Canio megsegítésére, akit az olasz szövetség 10 ezer euró befizetésére kötelezett, amiért fasiszta karlendítéssel üdvözölte csapata drukkereit.

„Paolónak bizonyára van elég pénze, amelyből gond nélkül ki tudná fizetni az összeget. Ezzel a gesztussal a szolidaritásunkat szeretnénk kifejezni, mivel megvonták tőle a szabad véleménynyilvánítás jogát. Számunkra egyértelmű, hogy a szövetség politikai nyomásra hozta meg döntését” - mondta Carlo de Falco, a szélsőjobboldali nézeteket valló Azione Giovani szurkolói csoport vezetője.

December 23-án a Lazio ultrái demonstrációt tartottak az olasz szövetség épülete előtt, miközben a liga a 37 éves csatár ügyét tárgyalta. A játékost egy bajnoki meccsre tiltották el.

"Fasiszta vagyok, nem rasszista" – jelentette ki Paolo di Canio, aki elmondása szerint a jövőben is karlendítéssel akarja köszönteni a Lazio táborát.

Közölte: a karlendítés azt fejezi ki, hogy ő is „közéjük” tartozik. Véleménye szerint a fasizmus is egy politikai nézet, amelyet a többi eszméhez hasonlóan el kell fogadni.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnöke új fegyelmi eljárás lefolytatására szólította fel az olasz ligát. Joseph Blatter szeretné, ha a szövetség súlyosabb büntetést szabna ki a játékosra.

A svájci sportdiplomata korábban életre szóló eltiltást javasolt a karlendítésért. Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök ezzel szemben megvédte a játékost, mivel szerinte a mozdulatnak nincs jelentősége.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
×
×
×
×