INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

"A magyar válogatott nem hozta a formáját"

Infostart / InfoRádió
Az orosz kézilabda-szakírók szerint a magyar válogatott nem hozta a formáját a házigazda csapat ellen a szentpétervári női világbajnokságon. Ennek ellenére csak három perccel a meccs vége előtt vált biztossá az oroszok sikere.

A magyar válogatott a sérült Görbicz Anita és a pihentetett Tóth Tímea nélkül is jól kezdett, és a támadásban eleinte bevált furcsa, favorithoz szinte méltatlan taktikája: nem játszotta ki a helyzeteit. A vendég magyarok az első adandó alkalommal, távolról vagy legfeljebb közép távról lövéseket eresztettek meg, méghozzá erősen és pontosan - írta a Kommerszant című lap szakírója, rámutatva: erre Jevgenyij Trefilov, a házigazdák szövetségi kapitánya kapust cserélt és szigorúbb védekezésre intette lányait.

Ezután az oroszok labdákat szereztek, és három perc alatt ledolgozták háromgólos hátrányukat. Mindamellett a magyarok is taktikát váltottak, így változatosabb játék következett, és ebben is nagyon erőseknek bizonyultak a vendégek, így a szünet előtt kétgólos előnyhöz jutottak.

A Kommerszant szerint a magyar lányok szemlátomást nem tudták, hogy az oroszok Szentpétervárott eddig rendre feljavultak a második félidőre, mert Ferling Bernadették csakhamar négygólosra növelték előnyüket. Húsz perccel a meccs vége előtt a vendéglátók magukhoz tértek: bejöttek Posztnova lövései, míg Bodnyeva rendre átverekedte magát a magyar védőfalon.

Németh András szövetségi kapitány 26-26-nál időt kért, de ez már nem segített. Orosz kollégája, Trefilov visszacserélte a kapuba Alizart, aki büntető hárításával hálálta meg a bizalmat. Bodnyeva, Posztnova és Palenova terrorizálta a már fáradó magyar védőket, akik kényelmes lövőhelyzeteket engedtek át nekik.

Három perccel a vége előtt világossá vált, hogy az oroszok nem engedik ki a kezükből a győzelmet: ekkor Bodnyeva négy gólra növelte előnyüket, amit már lehetetlen volt behozni - jelentette az orosz lap.

A házigazdák egyébként mind a nyolc megítélt büntetőjüket értékesítették, míg a magyarok a kapott hat hétméteresnek mindössze a harmadát, azaz kettőt.

A 35-33-as siker az oroszok csoportelsőségét jelentette, Trefilov mester csapata a szombati elődöntőben a dánokkal találkozik. A csoportmásodik magyarok Románia ellen lépnek pályára szintén szombaton a döntőbe jutásért.

A címlapról ajánljuk