eur:
392.88
usd:
365.95
bux:
66546.17
2024. április 26. péntek Ervin

"A magyar válogatott nem hozta a formáját"

Az orosz kézilabda-szakírók szerint a magyar válogatott nem hozta a formáját a házigazda csapat ellen a szentpétervári női világbajnokságon. Ennek ellenére csak három perccel a meccs vége előtt vált biztossá az oroszok sikere.

A magyar válogatott a sérült Görbicz Anita és a pihentetett Tóth Tímea nélkül is jól kezdett, és a támadásban eleinte bevált furcsa, favorithoz szinte méltatlan taktikája: nem játszotta ki a helyzeteit. A vendég magyarok az első adandó alkalommal, távolról vagy legfeljebb közép távról lövéseket eresztettek meg, méghozzá erősen és pontosan - írta a Kommerszant című lap szakírója, rámutatva: erre Jevgenyij Trefilov, a házigazdák szövetségi kapitánya kapust cserélt és szigorúbb védekezésre intette lányait.

Ezután az oroszok labdákat szereztek, és három perc alatt ledolgozták háromgólos hátrányukat. Mindamellett a magyarok is taktikát váltottak, így változatosabb játék következett, és ebben is nagyon erőseknek bizonyultak a vendégek, így a szünet előtt kétgólos előnyhöz jutottak.

A Kommerszant szerint a magyar lányok szemlátomást nem tudták, hogy az oroszok Szentpétervárott eddig rendre feljavultak a második félidőre, mert Ferling Bernadették csakhamar négygólosra növelték előnyüket. Húsz perccel a meccs vége előtt a vendéglátók magukhoz tértek: bejöttek Posztnova lövései, míg Bodnyeva rendre átverekedte magát a magyar védőfalon.

Németh András szövetségi kapitány 26-26-nál időt kért, de ez már nem segített. Orosz kollégája, Trefilov visszacserélte a kapuba Alizart, aki büntető hárításával hálálta meg a bizalmat. Bodnyeva, Posztnova és Palenova terrorizálta a már fáradó magyar védőket, akik kényelmes lövőhelyzeteket engedtek át nekik.

Három perccel a vége előtt világossá vált, hogy az oroszok nem engedik ki a kezükből a győzelmet: ekkor Bodnyeva négy gólra növelte előnyüket, amit már lehetetlen volt behozni - jelentette az orosz lap.

A házigazdák egyébként mind a nyolc megítélt büntetőjüket értékesítették, míg a magyarok a kapott hat hétméteresnek mindössze a harmadát, azaz kettőt.

A 35-33-as siker az oroszok csoportelsőségét jelentette, Trefilov mester csapata a szombati elődöntőben a dánokkal találkozik. A csoportmásodik magyarok Románia ellen lépnek pályára szintén szombaton a döntőbe jutásért.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?

Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?

Tartós kamatcsökkenésre, már-már a korábbi nagyon alacsony kamatszintek visszatérésére számított eddig a magyar lakáshitelpiac keresleti oldala, ehhez képest konszenzus alakult ki arról, hogy a mostani 6-7%-os szinten megállt a kamatcsökkenés, sőt, egyre többen vélik úgy, hogy kamatemelésekre kell sort keríteni, ma például a legnagyobb hitelközvítő is megszólalt az ügyben. Több bank vezetőjét is megkérdeztük a témáról az elmúlt napokban, válaszaik alapján egyelőre nem készülnek kamatemelésre a lakáshiteleknél, pedig lenne okuk rá. Kiemelten foglalkozunk ezzel a témával a Portfolio Hitelezés 2024 konferenciáján, érdemes regisztrálni a szakmai eseményre!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×