eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Hétfőtől hatályos a parkolási változtatás - a nap hírei

A parkolást könnyítő intézkedésekről írt alá kormányrendeletet a miniszterelnök. Újabb egymillió darab, favipiravir hatóanyagú tabletta érkezett Japánból Magyarországra. Benyújtotta a kérelmet a koronavírus elleni vakcina engedélyezésére a Pfizer és a BioNTech gyógyszergyár. Az InfoRádió legfontosabb szombati hírei.

A parkolást könnyítő intézkedésekről írt alá kormányrendeletet Orbán Viktor miniszterelnök. A november 23-tól hatályos rendelet alapján az állami tulajdonú cégek közterületi parkolói, illetve a lakott területen lévő, kereskedelmi célú parkolóházak, garázsok díjfizetés nélkül vehetők igénybe este 7-től reggel 7 óráig. A határozatban a kormány felkéri az önkormányzatokat, hogy saját hatáskörben rendelkezzenek parkolók megnyitásáról.

Újabb egymillió darab, favipiravir hatóanyagú tabletta érkezett Japánból Magyarországra - közölte a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter a közösségi oldalán közzétett videójában hangsúlyozta: ez segíti a koronavírus miatt kórházban ápolt betegeket abban, hogy minél előbb meggyógyuljanak és elkerülhessék a tüneteik súlyosabbá válását.

Egy nap alatt újabb 4397 embernél igazolták a koronavírus-fertőzést. 121 többségében idős, krónikus beteg halt bele a szövődményekbe. 7358 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 599-en vannak lélegeztetőgépen. Az aktív fertőzöttek száma megközelíti a 126 ezret.

Csak a szabályok betartásával lehet megakadályozni, hogy még több koronavírus-fertőzött és halálos áldozat legyen - közölte a Dél-pesti Centrumkórház osztályvezető főorvosa. Szlávik János a közmédiának beszélt arról is, hogy két amerikai vakcináról azt állítják, 90 százalék feletti a hatékonysága. Ez esetben a lakosság 50-60 százalékának beoltásával megfelelő védettséget lehetne elérni.

Benyújtotta a kérelmet a koronavírus elleni vakcina engedélyezésére az amerikai élelmiszer-, és gyógyszerfelügyelethez az amerikai Pfizer és a német BioNTech gyógyszergyár. Az oltóanyag-kísérleteket 44 ezer önkéntesen végezték el, és az eredmények szerint a vakcina 95 százalékban hatékony.

A jövő évtől megváltozó kötelező jótállási szabályok a vásárlók érdekeit szolgálják - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium. A 2021-től rövidebb határidők, a legfeljebb háromszori javítás után előírt csere vagy pénzvisszafizetés megóvja a vevőket a várakoztatástól, az időrabló utánajárástól, mert pontosabb határnapok lesznek érvényesek.

Meghalt Mihály Tamás, az Omega együttes Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas basszusgitárosa, 73 éves volt - közölte az együttes hivatalos közösségi oldalán. Meghatározó alakja volt a hazai rockzenének, szólólemezei és színpadi művei is maradandóak. Az együttes billentyűse, Benkő László szerdán, 77 éves korában hunyt el.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×