eur:
395.48
usd:
366.78
bux:
65434.92
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Megjelentek a jegybank válságkezelő javaslatai - Hírösszefoglaló

Magyarországon 8 halálos áldozata és 851 új fertőzöttje van a koronavírus-járványnak. Kizárta a tárgyalások lehetőségét Jerevánnal az azeri államfő, az örmény kormányfő szerint országa jövője a tét.

Újabb 8 ember halt meg koronavírus-fertőzés miatt Magyarországon, ezzel 757-re nőtt az elhunytak száma - erősítette meg az országos tisztifőorvos. Müller Cecília az operatív törzs tájékoztatóján elmondta: 851 új fertőzöttet azonosítottak. Az aktív esetek száma 19.637-re nőtt. 755 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 51-en vannak lélegeztetőgépen. A tisztifőorvos az InfoRádió kérdésére nem tartotta indokoltnak újabb szigorítások bevezetését.

Megjelentek a nemzeti bank válságkezelő és gazdaságélénkítő javaslatai. A jegybank az 50 pontos intézkedéscsomaggal a kormány munkáját kívánja támogatni a koronavírus-járvány második hulláma által okozott rendkívüli helyzetben. Az MNB szerint célzott adócsökkentésekkel és támogatásokkal kell erősíteni a családok jövedelmi helyzetét. A jegybank bérpótlék bevezetését javasolja a vírus veszélyeinek leginkább kitett munkakörökben.

Novemberben 20 százalékkal emeli a kormány az ápolók és az egészségügyi szakdolgozók fizetését - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Rétvári Bence a maglódi egészségügyi központ átadóján hangsúlyozta: az emelés azon a bruttó 500 ezer forinton kívül jár, amit még nyáron kaptak az egészségügyi dolgozók.

Magyarországon építi fel első európai gyárát a Lenovo, a termelés 2021 elején már el is kezdődhet - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter közölte: a kínai cég számítógépgyártó üzeme a Pest megyei Üllőn épül fel 8,2 milliárd forintból. Hozzátette: a beruházás több szakaszban csaknem ezer új munkahelyet teremt.

Olaszországban újranyitották a nyáron felszámolt járványkórházakat a tartományok. Ezzel összesen tizenegyezer helyet képesek biztosítani az intenzíven kezelt betegek számára. A korábbi északi gócpontnak számító Lombardiában tizenhét kórházat alakítottak ismét át a Covid-19 betegek számára, a középolasz Toszkánában és a déli Campaniában öt-öt ilyen kórház működik. Jelenleg több mint háromezer beteg van kórházban.

Csehországban a tervek szerint hétfőn hirdetnek szükségállapotot - jelentette be az egészségügyi miniszter. Roman Prymula a szükségállapot részleteit szerdán ismerteti a képviselőházban, és a kormány is megvitatja Roman Prymula szerint a lépés nélkül lehetetlen készültséget elrendelni a kórházakban, vagy kötelezővé tenni a kórházaknak nyújtandó segítséget. Az ellenzéki pártok többsége ellenzi a szükségállapot kihirdetését.

Újabb országos zárlat elkerülésével, térségi és helyi szintű védekezéssel kell megfékezni Németországban a járvány terjedését - mondta a kancellár. Angela Merkel a tartományi kormányfőkkel folytatott berlini megbeszélése után hangsúlyozta: a legfontosabb a gazdaság, az oktatási rendszer és a napközbeni gyermekellátás folyamatos működésének fenntartása.

Moszkvában kéthetes szünetet rendelt el az általános és középiskolákban jövő hétfőtől a koronavírus-járvány terjedésének lefékezéséért a polgármester. Az óvodák a korábbi munkarendnek megfelelően dolgoznak majd. Közben az orosz egészségügyi miniszter bejelentette: megkezdődött az első orosz vakcina tömeggyártása, az oltóanyag első teszttételeit az összes orosz régió és Fehéroroszország is megkapta. Vlagyimir Putyin is beoltatja magát.

Kizárta a tárgyalások lehetőségét Jerevánnal a vitatott hovatartozású Hegyi-Karabahról Ilham Aliyev azeri államfő. Nikol Pasinján örmény kormányfő ugyanakkor arról beszélt: országa jövője a tét és a nemzetközi közösségnek el kell ítélnie az azeri-török agressziót, és fel kell szólítania Ankarát: hagyja el a dél-kaukázusi térséget. Korábbi jereváni közlés szerint török vadászgép lőtt le egy örmény harci repülőt Azerbajdzsán légteréből és a pilóta életét vesztette. Az ENSZ emberi jogi főbiztosa azonnali tűzszünetet sürgetett, akárcsak előzőleg az Európai Unió, Washington és Moszkva.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

A Velencei-tó környéke viszonylag könnyen vészelte át a lakáspiac tavalyi ledermedését. Nagy szerepe lehet ebben annak, hogy a tó partjára már nem elsősorban üdülőhelyként, hanem egy tiszta, békés, ám mégis nagyvárosközeli lakóövezetként tekintenek az otthont keresők. A külföldi ingatlantulajdonosok viszont most egyértelműen az eladói oldalon jelennek meg - derül ki az OTP Ingatlanpont szakembereinek tapasztalataiból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×