eur:
392.4
usd:
365.85
bux:
66870.44
2024. április 25. csütörtök Márk

Itthon 103-ra nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma - Hírösszefoglaló

Mindent meg kell tenni a járvány lassításáért az országos tisztifőorvos szerint. Egy nap alatt majdnem 800-an haltak bele Olaszországban a koronavírus-járvány okozta betegségbe.

Újabb magyar állampolgároknál és két külföldinél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 103-ra nőtt az igazoltan fertőzöttek száma. Eddig 7-en gyógyultak meg, 4-en haltak meg a betegségben, továbbá 117-en karanténban vannak és 3.447 mintavétel történt.

A csoportos megbetegedések száma növekszik, ezért mindent meg kell tenni a járvány lassításáért - mondta Müller Cecília az országos tisztifőorvos az operatív törzs szombati sajtótájékoztatóján. Lakatos Tibor, az ügyeleti központ vezetője azt mondta: a határellenőrzés és az áruszállítás fenntartása továbbra is kiemelt fontosságú.

Benyújtotta az Országgyűlésnek a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslatot a kormány. Az ellenzéki pártok azt kezdeményezik, hogy még a hétfői plenáris ülést megelőzően legyen egy hétpárti egyeztetés a törvényről.

Elindul a 1357-es adományvonal és a segitunkegymasnak.hu weboldal, előbbin pénzt, utóbbin önkéntes munkát, eszközt lehet felajánlani - jelentette be Révész Máriusz az önkéntességet és adományozást koordináló akciócsoport vezetője.

A koronavírus elleni küzdelem egyik fontos lépése lehet, ha készpénz helyett bankkártyával, mobiltelefonnal, vagy éppen okosórával fizetünk - mondta a Facebook-oldalán közzétett videóban Varga Mihály pénzügyminiszter. Az MNB közben azt közölte, hogy a koronavírus terjedése szempontjából a készpénz használata nem jelent extra kockázatot.

További gazdaságpolitikai döntések meghozatalát javasolja az MSZP. A párt azt kéri, hogy a kormány függessze fel a végrehajtásokat a követeléskezelőknek. Hozzon monetáris döntéseket a forint védelmében és növelje 9 hónapra a munkanélküli ellátás időtartamát.

A Jobbik a kötelező házi karantén azonnali elrendelését sürgeti. A párt javaslata szerint ez alól három indokolt kivétel legyen: munkavégzés, vásárlás, illetve segítségnyújtás.

Folyamatosak a fővárosban a fogyasztóvédelmi ellenőrzések. A szakemberek üzleteket, gyógyszertárakat és webáruházakat is vizsgálnak, ahol próbavásárlásokat is végeznek.

Minden eddiginél többen, 793-an haltak bele Olaszországban az új típusú koronavírus-járvány okozta betegségbe az elmúlt 24 órában. Ezzel 4825-re emelkedett a betegség eddigi áldozatainak száma - közölte az olasz polgári védelmi hatóság. A fertőzöttek száma egy nap alatt szintén az eddigi legmagasabb számmal, 4821-gyel emelkedett. Spanyolországban egy nap alatt majdnem ötezerrel nőtt a koronavírus-fertőzöttek és 324-gyel a halálos áldozatok száma. A tájékoztatás szerint csaknem 25 ezer fertőzöttet tartanak számon, a betegségben eddig 1326-an haltak meg.

Kinevezte az Igor Matovic vezette új szlovák kormány tagjait az államfő. Előtte a kormányt alkotó négy párt vezetői aláírták a koalíciós egyezményt.

Észak-Macedónia lesz a NATO 30. tagja, miután az ország államfője aláírta a csatlakozásról szóló dokumentumot. Szkopje az euroatlanti integráció érdekében majdnem 3 évtized után lezárta a Görögországgal folytatott névvitát, nevét Macedóniáról Észak-Macedóniára változtatta.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×