INFORÁDIÓ
2021. május 6. csütörtök
Frida, Ivett

napinfo

bmw

oecd

Újabb hír a debreceni BMW-gyárról - Hírösszefoglaló

Infostart

Az eredeti ütemterv szerint halad a debreceni BMW-gyár építésének előkészítése - mondta a külgazdasági és külügyminiszter. Az OECD szerint lassul, de erőteljes marad a magyar gazdaság növekedése az idén és jövőre. Ausztriában jövő hétfőre tűzte ki a kancellár elleni bizalmi szavazást a parlament elnöke.

Az eredeti ütemterv szerint halad a debreceni BMW-gyár építésének előkészítése - mondta a helyszínen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A több mint 300 milliárd forintból felépülő BMW-gyárban évente 150 ezer gépkocsit gyártanak majd.

Az OECD szerint lassul, de erőteljes marad a magyar gazdaság növekedése az idén és jövőre. A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet előrejelzése alapján az inflációs nyomás növekedésének közepette ebben az évben 3,9 százalékkal, jövőre pedig 3 százalékkal bővül Magyarország hazai összterméke.

Több mint ötödével nőtt a termékenység szintje a történelmi mélypontot jelentő 2011 óta. Tavaly száz nőre 149 újszülött jutott, míg 7 évvel korábban ez a szám csak 123 volt.

Árhullám vonul le az elmúlt napok esőzései nyomán. Arra ugyanakkor a szakemberek szerint nem kell számítani, hogy a folyók kilépnek medrükből.

Magyarországnak szüksége van erős, modern, korszerű, ütőképes Magyar Honvédségre - jelentette ki Benkő Tibor tárcavezető a honvédelem napján tartott budavári megemlékezésen. Az ünnepségen csapatzászlót adományozott a Magyar Honvédség Parancsnokságának Áder János államfő.

Jogot sért az uniós polgárok haszonélvezeti jogának megszüntetése a magyarországi mezőgazdasági területeken - így döntött az Európai Unió bírósága. Az Agrárminisztérium azzal reagált a döntésre, hogy Brüsszel a külföldi spekulánsok érdekeit védve támadja a 2014 óta érvényben lévő magyar földtörvényt.

Ausztriában május 27-re tűzte ki a kancellár elleni bizalmi szavazást a parlament elnöke. A Sebastian Kurz elleni indítványt az ellenzéki Most Lista nevű párt kezdeményezte.

Kiírta az előrehozott parlamenti választásokat az ukrán elnök, a szavazást július 21-én tartják. Volodimir Zelenszkij aláírta a rendeletet a parlament feloszlatásáról is.

Újabb brexit-referendumról szavazhat a brit parlament júniusban. Egyebek mellett ezt is lehetővé teszi majd az a törvénytervezet, amelyet a kormány terjeszt a törvényhozás elé a brit uniós tagság megszűnésének ügyében. Theresa May azt mondta, hogy új, jelentős kompromisszumokat tartalmazó javaslatot készít.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018