INFORÁDIÓ 
2019. június 26. szerda
János, Pál

kúria

momentum

napinfo

A Kúria sem engedi startvonalhoz a Momentumot - a nap hírei

Infostart

Vizsgálatot indít az Európai Néppárt a Fidesszel szemben, amely önként felfüggeszti a tagsággal járó jogait a pártszövetségben. A víz évszázadának tartja a XXI. századot az államfő. Hivatalosan is kezdeményezte az Európai Uniónál a brexit jövő heti elhalasztását a brit miniszterelnök. A nap hírei.

Háromfős bizottság fogja vizsgálni, hogy a Fidesz betartja-e a Néppárt alapértékeit, a vizsgálat lezárásáig pedig a Fidesz felfüggeszti részvételét az EPP munkájában. Erről döntött a Néppárt brüsszeli ülésén. Orbán Viktor miniszterelnök úgy értékelte, hogy jó döntés született, mert a néppárt megőrizte az egységet, de semmilyen utat nem zártak le, az EP-választások után szabadon dönthetnek a jövőről. A Jobbik, az LMP és a Magyar Liberálisok Pártja bírálta a Fideszt és pártcsaládját is a közös döntés miatt.

A bürokráciacsökkentéssel indokolta a Belügyminisztérium államtitkára az ügyintézési folyamatok egyszerűsítéséről szóló törvényjavaslatot. A parlamenti vitában az MSZP és a DK is egységes e-kártyarendszert szorgalmazott.

Nem lesz új filmügyi kormánybiztos Andy Vajna halála után - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója. Havas Ágnes hozzátette: már a Miniszterelnökséggel is egyeztetett erről.

A debreceni BMW-hez hasonló összegű, 1 milliárd eurós beruházással Közép-Európa legkorszerűbb kertészeti termelési, feldolgozási és logisztikai központja épülhet meg Hegyeshalom és Bezenye határában. Nagy István agrárminiszter Mosonmagyaróváron mérföldkőnek nevezte a német FAKT beruházását.

A Nemzeti Választási Bizottság után a Kúria is visszautasította a Momentum nyilvántartásba vételi kérelmét az európai parlamenti választásokra. A Kúria azt közölte: az NVB döntése ellenében benyújtott felülvizsgálati kérelem nem megalapozott.

A víz évszázadának tartja a XXI. századot az államfő. Áder János a Fenntarthatósági témahét alkalmából megjegyezte: ha nem lesz változás a vízkezelési szokásokban, akkor 2050-re, az akkori - jelenleg 10 milliárdosra becsült - népesség fele fog súlyosan vízhiányos területen élni.

Hivatalosan is kezdeményezte az Európai Uniónál a brexit jövő pénteken esedékes elhalasztását június 30-áig a brit miniszterelnök. A tervek szerint Theresa May csütörtökön tárgyal Brüsszelben az uniós vezetőkkel a kilépés elhalasztásáról. Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke lehetségesnek nevezte a rövid távú halasztást.

Életfogytiglani börtönre ítélték Radovan Karadzsics volt boszniai szerb elnököt a délszláv háború idején elkövetett háborús bűnökért. Az ENSZ törvényszéke a jogerős ítéletben ezzel súlyosbította az első fokon kiszabott 40 évet.

Örök nyugalomra helyezték Koós Jánost a Farkasréti temetőben. A táncdalénekes-parodista-színész 81 évesen, rövid betegség után március 3-án hunyt el. Koós Jánost a művészparcellában helyezték örök nyugalomra.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018