INFORÁDIÓ 
2020. február 20. csütörtök
Aladár, Álmos

a nap hírei

karácsony gergely

horváth csaba

magyar posta

Teljes ellenzéki összefogásra számít az MSZP és a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje - Hírösszefoglaló

Infostart

Mintegy négyezren sztrájkoltak az Audi győri gyárában. Biztosított az ország földgázellátása. Egyszerűsíti levéltermék portfólióját a Magyar Posta és néhány termék árát is emeli februártól.

Minden ellenzéki pártot összefogó szövetség jöhet létre a fővárosban az önkormányzati választásokra az európai parlamenti választások után - jelentette ki az MSZP és a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje. Horváth Csaba és Karácsony Gergely az InfoRádió Aréna című műsorában reális politikai célnak nevezte, hogy a kerületekben is ellenzéki győzelem szülessen. A két politikus lehetségesnek nevezte az együttműködést a Jobbikkal is. Az előválasztásról szólva a két politikus azt hangsúlyozta, hogy kettejük programja között nincs nagy különbség.

Mintegy négyezren sztrájkoltak az Audi győri gyárában. Az Audi Hungária Független Szakszervezet hirdetett kétórás figyelmeztető sztrájkot 9 és 11 óra között. Szimacsek Tibor az érdekképviselet elnökségi tagja közölte: a dolgozók mindegyike felvette a munkát a sztrájk végeztével. A cég kommunikációs osztálya közölte, hogy a munkabeszüntetés termelési kiesést okozott, de ez a vevők ellátására nincs hatással. Az Audi Hungaria Zrt. arról is tájékoztatott, hogy a tárgyalásokat folytatják. A szakszervezet azért hirdette meg a demonstrációt, mert szeptember óta nem sikerül megállapodni a 2019-es bérekről.

Biztosított az ország földgázellátása - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal. A tájékoztatás szerint január 15-én 2,7 milliárd köbméter volt a hazai tárolókban elhelyezett földgázkészlet, az ország téli ellátását a tárolói készletek, a folyamatos import és a hazai kitermelés együttesen biztosítja. Az enyhe időjárás miatt októberben és novemberben az átlagos országos földgázfelhasználás alacsonyabb volt, mint az előző évek azonos időszakában.

Egyszerűsíti levéltermék portfólióját a Magyar Posta és néhány termék árát is emeli februártól. A vállalat közölte, hogy a portfólió egyszerűsítése átláthatóbb és ügyfélbarát struktúrát jelent, emellett illeszkedik a levélszolgáltatások modernizációs folyamatához, például összevonnak súlykategóriákat. A lakossági termékeknél a 30 grammos közönséges levél feladási ára nem változik, az 50 grammos díja 5 forinttal emelkedik. Az ajánlott többletszolgáltatás 320 helyett 350 forintba kerül majd, a tértivevény ára pedig 220-ról 240 forintra nő.

A Klebelsberg Központ vezetőjét nevezte ki a Nemzeti Alaptanterv megújításáért felelős miniszteri biztossá az emberi erőforrások minisztere. A Magyar Közlönyben megjelent információk szerint Hajnal Gabriella megbízatása szeptember 1-jéig szól. Feladata lesz, egyebek mellett a kerettantervek elkészítésének koordinálása, a Nemzeti Alaptanterv bevezetésének előkészítése.

A hónap végén Nemesdy Ervin válthatja Dabóczi Kálmánt a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatói posztján - derül ki a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdai ülésére benyújtott előterjesztésből. Tarlós István már november 30-án jelezte: az elektronikus jegyrendszer kudarca miatt kezdeményezi Dabóczi Kálmán felmentését. A Fővárosi Közgyűlés emellett szintén jövő szerdán dönthet a fővárosi és a kerületi önkormányzatokat megillető források idei megosztásáról.

Megemlékezést tartottak a Dohány utcai zsinagógában a budapesti gettó felszabadításának 74. évfordulója alkalmából. Takács Szabolcs uniós ügyekért felelős államtitkár úgy fogalmazott, a pusztán zsidóságuk miatt meggyilkolt honfitársak tragédiája az egyik legsúlyosabb teher a nemzet történelmében, amelyet soha nem lehet feledni. Ács Tamás, a Budapesti Zsidó Hitközség elnöke arról beszélt: a leszármazottak génjeikben, lelkükben hordozzák szüleik, nagyszüleik szenvedéseit.

Február végén találkozik az amerikai elnök az észak-koreai vezetővel - jelentette be a Fehér Ház. Az újabb, második találkozó helyszínét később hozzák nyilvánosságra. A csúcstalálkozón a felek célja az észak-koreai atomprogram megvitatása, illetve a program felszámolása. A találkozóról egy magas rangú észak-koreai delegáció egyeztetett Washingtonban. Donald Trump és Kim Dzsong Un első találkozója, 2017 júniusában volt Szingapúrban.

A legnagyobb német pártok és üzleti szervezetek vezetői közös levélben kérték az Egyesült Királyságot, hogy maradjon az Európai Unió tagja. A Times brit napilapban megjelent levelet aláírta mások mellett a kormányzó Kereszténydemokrata Unió elnöke, a Német Szociáldemokrata Párt vezetője, a Bundestag külügyi bizottságának elnöke, a Német Szakszervezeti Szövetség elnöke és a Német Iparszövetség vezetője is.

Határozatlan idejű sztrájkba léptek a barcelonai taxisok, miután a katalán kormány nem fogadta el az alternatív közösségi személyszállítás korlátozására vonatkozó összes követelésüket.. Madridban jövő hétfőtől lépnek határozatlan idejű sztrájkba a helyi taxisok.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018