eur:
390.14
usd:
365.36
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
jazz, zene,
Nyitókép: DiMaggio/Kalish/Getty Images

Jazz a Müpában - Jöjjenek a fiatalok!

A jövő tehetségei 17. alkalommal mutatkoznak be a Jazz Showcase-en február 16-tól 18-ig a Müpában.

Közép-Európa egyik legjelentősebb zenei tehetségbörzéjén a fiatal előadók fellépése mellett ezúttal is lesznek esti nagykoncertek, amelyeken a Gyémánt Bálint Trió, a New Fossils és a norvég trombitás, Mathias Eick vagy a négy földrészről verbuvált Ábáse lép fel - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

A tehetségbörzén február 16-tól 18-ig délutánonként és kora este összesen hat feltörekvő fiatal csapat mutatja meg a zsűrinek és a közönségnek tudását.

A házigazda a rádiós műsorvezetőként ismert Jazzkovács László lesz.

Pénteken a főként a hatvanas évekbeli kiszenekari hangzás által inspirált Up to the Surface és a világzenei mellett hiphopos hatásokat beépítő Emingó zenekar játszik. Szombaton két trió, az összetett, modern hangzásvilágot képviselő Grace and Gravy, illetve a különböző stílusokat keverő Intergeese lép színpadra. Vasárnap a fúzióra építő, dél-amerikai hangulatban utazó Claudia Raquel Quintet, majd a popos-folkos dallamokkal kísérletező Koncz Kriszta Group mutatkozik be.

A tehetségbörze indulóit a nemzetközi zsűri végig figyelemmel kíséri, majd a záróestén a közönséggel együtt választja ki a legjobbnak ítélt formációkat, amelyek a Nemzetközi Jazznapon hamarosan ismét a Müpában léphetnek fel.

Az esti koncerteken a műfaj beérkezett képviselői várják a közönséget.

Az első estén Gyémánt Bálint gitáros mutatja be zenésztársaival Vortex of Silence című új lemezét, szombaton a dzsessz színtér egyik legfrissebb kiválósága, a New Fossils Mathias Eick trombitással kiegészülve lép fel, míg a zárókoncertet a négy kontinensről verbuvált, Bognár Szabolcs billentyűs által vezetett, nyugat-afrikai, brazil és afroamerikai ritmusokkal operáló Ábáse zárja.

A tehetségbörze koncertjei ingyenesek, és az érdeklődők a teljes Jazz Showcase programját követhetik online is. Kedvenceikre a nézők a Müpa weboldalán keresztül adhatják le szavazataikat.

Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Brutális drágulás érik az édességeknél

Brutális drágulás érik az édességeknél

A kakaópiacon jelentős áremelkedés várható, mivel a kereskedők ellátási gondokkal és a hosszú távú szállítási szerződések biztosításának növekvő költségeivel szembesülnek. A legaktívabb New York-i és londoni határidős kontraktusok e hónap végi szállításra több mint 25%-ot zuhantak az elmúlt két napban, majd meredeken emelkedtek, ami azt tükrözi, hogy a piac küzd a kínálati hiány kezelésével.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×