eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Budapest, Hungary - Aerial view of the beautiful St.Stephens Basilica (Szent Istvan Bazilika) at sunset
Nyitókép: ZoltanGabor/Getty Images

Erdő Péter: senkit nem zárhatunk ki segítő szeretetünkből

A keresztényeket összekötő, de nemcsak a keresztényekre, hanem minden emberre kiterjedő "segítő szeretet" fontosságáról beszélt Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az ökumenikus imahét országos megnyitóján vasárnap este a budapesti Szent István-bazilikában.

A keresztények egységéért évente megrendezett imahetet megnyitó istentiszteleten a bíboros emlékeztetett: a keresztényeket az köti össze, hogy mindannyian Krisztus tanítványai, a názáreti Jézust ismerik el Messiásnak.

„Ha pedig az ő tanítványai vagyunk, akkor követnünk is kell a tanítását” – mondta.

Az imahét központi evangéliumát, az irgalmas szamaritánus történetét magyarázva kiemelte: a példabeszéd üzenete, hogy „Isten kedvéért segítő szeretettel kell fordulni egymás felé, és ebből a szeretetből senkit sem zárhatunk ki”.

Steinbach József református püspök, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának elnöke igehirdetésében rámutatott: az irgalmas samaritánus példabeszédének elején az írástudó kérdése, „mit cselekedjek, hogy az örök életet elnyerjem?”, rávilágít „életünk alapállapotára”. Arra, hogy minden bajunk, nyomorúságunk, bűnünk, konfliktusunk, háborúságunk abból fakad: elszakadtunk Istentől, és halandók vagyunk.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×