eur:
389.33
usd:
362.73
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
karádi díj/ifj.Nereus Lajos/Nemzeti Cirkuszművészeti Központ
Nyitókép: karádi díj/MagyarCirkuszsszövetség

Ifj. Nereus Lajos kapta idén a kiemelkedő magyar artistákat elismerő Karádi-díjat

Az artistaszakma szavazatai alapján 2023-ban az év kiemelkedő magyar artistájaként Ifj. Nereus Lajos kapta a Karádi-díjat.

Harmadik alkalommal, telt ház előtt adták át a Fővárosi Nagycirkusz augusztus 10-ei A Sztyeppe illata című díszelőadásán a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ által alapított Karádi-díjat.

A szavazatok összeszámlálása után a Tihany Életmű- és a Porond Ifjú Csillaga-díjakkal egyenrangú Karádi cirkuszszakmai díjat az év kiemelkedő magyar artistaművészeként Ifj. Nereus Lajos vehette át.

„Izgulok. Előadások előtt nem szoktam ennyire izgulni! Szívből köszönöm a zsűrinek ezt a megtiszteltetést! Hatalmas köszönetet szeretnék mondani a szakmának, a kollégáimnak, pályatársaimnak, a barátaimnak. Szeretlek benneteket!” – mondta ifj. Nereus Lajos meghatódva a díjátadó ünnepségen.

Ifj. Nereus Lajos a 2023.év kiemelkedő magyar artistája, a Karádi-dj harmadik díjazottja
Ifj. Nereus Lajos a 2023.év kiemelkedő magyar artistája, a Karádi-dj harmadik díjazottja

A 2023-as év Karádi-díjra jelölt cirkuszművészek Axt Ibolya légtornász és kézegyensúlyozó, Földváry Balázs, cyr wheel és rhönrád artista, Fülemen Tamás russian cradle fogó, Illés Renátó artistaművész, koreográfus és Ifj. Nereus Lajos artistaművész voltak.

A Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Karádi Béla végakaratának megfelelően, elismerve és tiszteletben tartva munkásságát, 2021. augusztus 10-én alapította meg a Karádi-díjat, amelyet minden évben, augusztusban egy díszelőadás keretében az év kiemelkedő magyar artistájának ad át.

A jelölés során a zsűrinek az alábbi szempontokat kell figyelembe vennie: az adott évben elért művészi teljesítményt, valamint a megkérdőjelezhetetlen, példaértékű közösségi és magánéletet.

Karádi Béla a Magyar Cirkusz és Varieté Vállalat művészeti vezetője volt 1965-től 1982-ig, kiemelkedő érdemei voltak az 1971-ben újjáépített Fővárosi Nagycirkusz újraindulásában. Karádi Béla 2016. május 25-én hunyt el, örökös nélkül. Végrendeletében arról rendelkezett, hogy a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ a rá eső örökségből díjat alapítson.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×