eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz
Nyitókép: margitszigetiszinhaz.hu

Báthory Erzsébet legendája a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon

A 2012-es ősbemutató után most szombaton újra látható az musicalopera a Margitszigeti Színház és a Kolozsvári Magyar Opera közös produkciójaként.

A látványos előadás egy máig vitatott, legendás nőalakot dolgoz fel, stílus- és műfajteremtő formában. A Báthory Erzsébet című musicalopera Báthory Erzsébet rejtélyes történetét mutatja be.

Legenda vagy valóság? Gyilkos vagy áldozat? Hamis vádak vagy későn felszínre törő igazság? – a magyar történelem egyik legrejtélyesebb női alakjáé, Báthory Erzsébeté lesz a főszerep a Margitszigeten június 10-én, a Kolozsvári Magyar Operával közös operamusical produkcióban.

A legendás grófnő hátborzongató története perjáték, egy az eredeti dokumentumok másolataiból összeállított kiállítás és a színdarab szenvedélyes jeleneteivel kel majd életre a főváros szívében, talán végleg lerántva a leplet a négy évszázados méltatlan rágalomhadjáratról. Báthory Erzsébet: a nő, az anya, a feleség, a szerető. A féltékenység és hatalomvágy által ostromolt erős, ám érző nőalakot festi elénk a nagy ívű dallamvilággal megalkotott, operai igénnyel megkomponált musical.

A színpadon a főszerepekben Benedekffy Katalin, Szemenyei János, Szilágyi János és Laczkó V. Róbert. A musicalopera szövegkönyvét Miklós Tibor (Anna Karenina, Abigél, Légy jó mindhalálig, Menyasszonytánc, Sztárcsinálók) írta, zenéjét Szomor György (Diótörő és Egérkirály, Monte Cristo grófja, Robin Hood) szerezte. Az előadást Bagó Bertalan álmodta színre Vereckei Rita díszlet- és Kiss Bori jelmezterveivel, a koreográfus Novák Péter.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×