eur:
394.95
usd:
363.36
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Ferenczi György zenész Szomjas György a Gólya és a velnessz disznó című új filmjének sajtótájékoztatóján a VIII. kerületi Gólya presszóban 2016. szeptember 21-én. A film a mai magyar valóságról szól, társadalmi finanszírozásban készül a Roncsfilm Kettő anyaggyűjtése és előkészítéseként, és várhatóan év végén mutatják be.MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

"Inspiráló vita alakult ki" - Petőfi Zenei Tanácsot hívtak életre

Mutatjuk, kik a tagjai.

Szakmai tanácsadó testületként megalakult kedden az A38 hajón a Petőfi Zenei tanács. A Kultúra.hu beszámolója szerint az alakulat küldetése a popkultúra mint a kor elsődleges kulturális közegének minőségelvű fejlesztése.

A tanács tagjai "szakértelmükkel és meglátásaikkal" kell, hogy elősegítsék a Petőfi Rádió, a Petőfi TV, a Hajógyár és a Magyar Popkulturális Értéktár minőségelvű megerősítését, ezáltal

a magyar popkultúra jobbá tételét.

A felkért tagok mindegyike "a szakma elismert tekintélye, művészeti tevékenységüket tekintve a könnyűzene teljes műfaji spektrumát lefedik, ami már önmagában kiváló fundamentumot biztosít a Petőfi Zenei Tanács működéséhez" - olvasható az összefoglalóban.

A projektgazda Petőfi Kulturális Ügynökség vezérigazgatója, Demeter Szilárd szerint a tagok időtálló műveket tettek le az asztalra, láttak már mindent a kis kultúrházaktól a nagyszínpadig.

"Tapasztalataikat, meglátásaikat, tanácsaikat szeretnénk becsatornázni. Már az alakuló ülésen egészséges és inspiráló vita alakult ki. És azért, mert bár nem ugyanazt gondoljuk a világról, mégis volt egy közös premisszánk: a magyar kultúra, ezen belül is a magyar könnyűzene szeretete" - mondta Demeter Szilárd.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×