eur:
393.9
usd:
364.77
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Devich Márton, a Bartók Rádió csatornaigazgatója átveszi a magyar ismeretterjesztés és média kategória a Bartók Rádiónak odaítélt díját Parragh Lászlótól, Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnökétől a Prima Primissima díjátadó gálán a Müpában 2022. december 2-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Prima Primissima díjas lett a Bartók Rádió

Nívós elismerésben részesült a Bartók Rádió: megkapta a magyar ismeretterjesztés és média kategóriájának Prima Primissima díját. Devich Márton, a rádió csatornaigazgatója a győzteseknek járó szobrot a Művészetek Palotájában rendezett díjátadó gálaesten vette át.

Az idén 35 éves jubileumát ünneplő Bartók Rádiót októberben Prima díjjal tüntették ki értékőrző és -teremtő munkájáért, valamint a magyar művészeti, komolyzenei életben betöltött szerepvállalásáért. Az elismeréssel esélyessé vált a magyar ismeretterjesztés és média kategória Prima Primissima díjára.

A Művészetek Palotájában tartott díjátadó gálaesten az alapítvány kuratóriumának döntése alapján a közmédia klasszikus zenei rádióadója a legjobbak közül a legjobbá, Prima Primissima díjassá vált.

"Ha Bartókra gondolok, a következő szavak jutnak eszembe: hitelesség, tehetség, erkölcsi tartás, hazaszeretet, minőség, megújulás, egymás iránti tisztelet, tiszta forrás.

Ezek a kifejezések és Bartók Béla neve köteleznek bennünket arra, hogy mindig igyekezzünk a legtöbbet nyújtani. Odaadóan szolgálni a magyar zenei életet, a magyar kultúrát, és legfőképpen a rádióhallgatókat" - idézték a közleményben a rádió csatornaigazgatóját.

Devich Márton hozzátette: ez az elismerés mindenkié, aki valaha a Bartók Rádiónál dolgozott.

"Köszönjük a díjat a kuratóriumnak, az MTVA vezetésének a mindenkori támogatást, és köszönjük a hallgatóinknak a szeretetüket, hogy hűséggel és érdeklődéssel hallgatják a műsorainkat. S ha sikeresek vagyunk, annak egyetlen titkát egy bibliai versben tudom összegezni: "Aki mást felüdít, maga is felüdül!" - ezt kívánom mindannyiunknak. Hála és köszönet még egyszer, és éljen a Bartók Rádió!" - mondta.

A Prima Primissima Alapítvány pénzügyi juttatással is támogatja a győzteseket,

ezzel is hozzájárulva a magyar kulturális élet ápolásához, fejlesztéséhez. 2023-ban két új műsorral és több izgalmas programmal is várja a hallgatóit a klasszikus zene rádiója.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×