INFORÁDIÓ
2023. január 30. hétfő
Martina

józsef attila színház

energiaválság

fűtés

bezárás

Nemcsák Károly Konrád szerepében a Gyertyák csonkig égnek című színdarab fotóspróbáján a budapesti József Attila Színház Stúdiójában 2018. október 9-én. Márai Sándor azonos című művének színpadi adaptációját Csiszár Imre rendezésében október 12-én mutatják be.

Nemcsák Károly: a József Attila Színház helyzeti előnyben van

A színház nem zár be, de lesznek olyan napok, amikor nem tartanak előadásokat. Korábban már korszerűsítették a színház fűtését és szigetelését, ezért energiahatékonyan működik az intézmény.

A költséghatékonyságot és a nézői igényeket szem előtt tartva megpróbáltuk úgy átnézni a programunkat, hogy ne kelljen bezárni a színháznak, de lesznek olyan napok a hét elején, amikor talán nem játszunk – mondta az InfoRádiónak Nemcsák Károly, a József Attila Színház igazgatója.

Eközben két bemutatóra készülnek: december 10-én lesz a Régimódi történet premierje, januárban pedig elkezdik próbálni a Koldusoperát. A kollégákat arra kérték, fogyasszanak minél kevesebb energiát. Az igazgató szerint helyzeti előnyben vannak, mert a színházat 2018-ig leszigetelték, a nyílászárókat kicserélték, és a hőközpontot is korszerűsítették, amivel akkor csaknem 57 százalékos megtakarítást hajtottak végre.

"Lehet, hogy nem 35 előadásunk lesz, hanem csak 30, de mindenképpen játszani szeretnénk"

– jelentette ki, majd hozzátette, hogy a következő hónapokban szeretnék tartani a kapcsolatot közönséggel.

Nemcsák Károly elmondta, a József Attila Színházban a fűtéssel van a legnagyobb gond, de a szakembereik tudnak segíteni a fogyasztás észszerűsítésében. Mint mondta, nem szeretnének megválni a munkatársaiktól, mert az nagyon rosszat jelentene nemcsak a színháznak, hanem a kollégáiknak is.

Az előzetesen műsorra tűzött előadások nem maradnak el, de határon túli színházakat nem fogadnak, csakúgy mint a vidéki színházakat, amelyekkel egyébként erős kapcsolatuk volt. Hangsúlyozta: a két ünnep közt intenzíven játszanak, így a karácsony előtti időszak lesz ritkább.

Az igazgató pozitívan áll hozzá a nehézségekhez, hiszen készülnek a Macskafogó ötvenedik előadására, december 28-án a pedig a huszonötödik Szibériai csárdás előadásuk lesz. December 31-én a Made in Hungária előadással búcsúztatják az évet, ahol meglepetésvendég is lesz.

"Azokat az értékeket, amikkel rendelkezünk díszletben, jelmezben, azokat észszerűbben kell használnunk, mint eddig tettük" – tette hozzá a József Attila Színház igazgatója.

Nyitókép: MTI Fotó: Mónus Márton

Kapcsolódó hang

Nemcsák Károly: a József Attila Színház helyzeti előnyben van
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018