eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
KRAKOW, POLAND - MARCH 23: Sean Penn speaks to the media after signing a humanitarian contract with the Mayor of Krakow, Jacek Majchrowski  at the City Hall on March 23, 2022 in Krakow, Poland. Sean Penn founded the CORE (Community Organized Relief Effort) foundation in 2010 to help the victims of the Haiti earthquake, and it is now assisting Ukrainian refugees in Poland. (Photo by Omar Marques/Getty Images)
Nyitókép: Omar Marques/Getty Images

Sean Penn azon rágódik, ragadjon-e fegyvert az ukránok oldalán

A színész arról is beszélt egy interjúban, hogy a háború kitörésekor épp az ukrán elnökkel volt.

Sean Penn egyre többet gondol arra, hogy harcolnia kellene Ukrajnában az oroszok ellen – derült ki a Hollywood Authenticnek adott interjújából, amit a 24.hu szemlézett. „Az egyik nap még Brentwoodban állok egy benzinkúton, a másikon pedig már azon agyalok, hogy felvegyem-e a fegyvert az oroszok ellen. Mi a fene történik?” – nyilatkozta az Oscar-díjas színész, aki a háború kitörésekor épp Ukrajnában forgatott dokumentumfilmet.

Sean Penn arról is beszélt, hogy a filmterv már évek óta kész volt, Vologyimir Zelenszkij ukrán elnökkel két évvel ezelőtt beszélt először Zoomon egy olyan filmről, amely majd Ukrajnát mutatja be – akkor még nyilván háború nélkül. A színész az invázió előtt egy nappal találkozott először személyesen az elnökkel, és állítása szerint a háború első napján végig vele volt. Néhány nappal később azonban elhagyta Ukrajnát, autóját hátrahagyva, gyalog menekült el az országból.

„Az egyetlen észszerű ok arra, hogy miért maradtam volna tovább az országban az lett volna, ha fegyvert fogok, valószínűleg golyóálló ruházat nélkül, mivel külföldiként az ember inkább odaadná a védőöltözetét a helyi civileknek, akiknek nincs ilyenjük, vagy a harcosoknak, akik képzettebbek, vagy egy fiatalabb férfinak, egy nőnek” – fogalmazott a színész, aki azt tervezi, hogy visszatér az országba, ám egyelőre nem tudja, milyen konkrét tervekkel.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×