eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Derek James

100 milliárdos üzlet - Sting eladta eddigi összes szerzeményének jogait

Teljes dalszerzői katalógusa a Universal Music-hoz került.

Sting teljes dalszerzői katalógusa a Universal Music-hoz került, miután a brit sztár eladta eddigi szerzeményeinek jogait a zenei konglomerátumnak.

A hírek szerint 300 millió dollár dolláros (mintegy 92,7 milliárd forintos) üzlet keretében több mint hatszáz dal jogai szálltak át Stingtől a Universalhoz - írta a deadline.com.

"Örömmel tölt el, hogy a Universal egybegyűjti és kézben tartja dalaim katalógusát. Lényeges számomra, hogy a pályafutásom során született munkáim olyan helyre kerüljenek, ahol értékelik és tisztelik azokat. Nem csak a régi rajongók felé épülhetnek új utak, dalaimat új közönség, zenészek és generációk számára mutathatják be" - fogalmazott Sting.

Nem egyedi

A 70 éves brit előadó, dalszerző számos más sztárhoz hasonlóan döntött katalógusa értékesítéséről. Decemberben Bruce Springsteen 550 millió dollárért adta el az általa írt dalok és rögzített felvételek jogait a Sonynak, nem sokkal előtte David Bowie hagyatékának kezelői adták át a Warnernek a néhai énekes kiadói katalógusát 250 millió dollár ellenében.

Sting és a Universal egyezsége keretében a művésznek a szólókarrierje során, valamint előtte, a Police együttes tagjaként írt dalai feletti jogok egyaránt a kiadóhoz kerültek, amely már korábban megszerezte Sting rögzített felvételeinek jogait.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×