eur:
394.33
usd:
370.16
bux:
65125.52
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Derek James

100 milliárdos üzlet - Sting eladta eddigi összes szerzeményének jogait

Teljes dalszerzői katalógusa a Universal Music-hoz került.

Sting teljes dalszerzői katalógusa a Universal Music-hoz került, miután a brit sztár eladta eddigi szerzeményeinek jogait a zenei konglomerátumnak.

A hírek szerint 300 millió dollár dolláros (mintegy 92,7 milliárd forintos) üzlet keretében több mint hatszáz dal jogai szálltak át Stingtől a Universalhoz - írta a deadline.com.

"Örömmel tölt el, hogy a Universal egybegyűjti és kézben tartja dalaim katalógusát. Lényeges számomra, hogy a pályafutásom során született munkáim olyan helyre kerüljenek, ahol értékelik és tisztelik azokat. Nem csak a régi rajongók felé épülhetnek új utak, dalaimat új közönség, zenészek és generációk számára mutathatják be" - fogalmazott Sting.

Nem egyedi

A 70 éves brit előadó, dalszerző számos más sztárhoz hasonlóan döntött katalógusa értékesítéséről. Decemberben Bruce Springsteen 550 millió dollárért adta el az általa írt dalok és rögzített felvételek jogait a Sonynak, nem sokkal előtte David Bowie hagyatékának kezelői adták át a Warnernek a néhai énekes kiadói katalógusát 250 millió dollár ellenében.

Sting és a Universal egyezsége keretében a művésznek a szólókarrierje során, valamint előtte, a Police együttes tagjaként írt dalai feletti jogok egyaránt a kiadóhoz kerültek, amely már korábban megszerezte Sting rögzített felvételeinek jogait.

Címlapról ajánljuk
Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Jóváhagyta a szlovák kormány a problematikus medvék likvidálásáról szóló törvényjavaslatot, de ez nem tartóztatja fel a ragadozókat. Tavaly összesen 14, idén az eddigi négy hónap alatt már több mint tíz alkalommal támadt emberre a barnamedve északi szomszédunknál. Az elmúlt napokban két újabb medvetámadást regisztráltak Szlovákiában. Legutóbb vasárnap, amikor egy önkéntes tűzoltót harapott lábon a vadállat.

Az iszlamizmus „tiktokizálódásától” óv a német alkotmányvédelmi hivatal

A fiatal muszlimok radikalizálódásának veszélyére figyelmeztetett a brandenburgi alkotmányvédelmi hivatal. A hatóság szerint ennek eszköze, különösen a közel-keleti konfliktus óta, a TikTok közösségi platform. A hivatal hangsúlyozta, hogy mindenekelőtt a szalafista influenszerek használják a platform gyors ütemben növekvő "hatókörét".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Eseménydús hét előtt állnak a tőzsdék, a befektetők továbbra is kiemelten figyelik az elmúlt hetek kereskedési hangulatát meghatározó közel-keleti eseményeket, de emellett egy másik nagy sztorihoz, a vártnál tartósan magasabbnak bizonyuló amerikai inflációhoz is új muníciót kapunk, ugyanis érkezik majd a Fed kedvenc inflációs mutatója. Mindeközben egyedi részvények szintjén is jelentősebb mozgások várhatók, hiszen a héten beindul a gyorsjelentési dömping az olyan nagy tech vállalatok vezetésével, mint a Microsoft, az Alphabet (Google), és a Meta Platforms. A piac közben igyekszik korrigálni az elmúlt időszakban látott esés után, Európában is feljebb kerültek a vezető indexek, és az USA is emelkedéssel próbálkozik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×