eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Glastonbury, 2017. június 26.Egy fesztiválozó fekszik a szemetes földön a 47. Glastonburyi Kortárs Előadóművészeti Fesztivál területén 2017. június 26-án reggel, a délnyugat-angliai Somerset megye Glastonbury városának közelében tartott ötnapos rendezvény végén. (MTI/EPA/Nigel Roddis)
Nyitókép: MTI/EPA/Nigel Roddis

Az idén se készüljön a Glastonbury fesztiválra

Mert elmarad, ahogy tavaly is. Az ok nyilvánvaló.

Idén is elmarad a Glastonbury zenei fesztivál a koronavírus-járvány miatt – közölték a szervezők.

A világ egyik legrangosabb zenei rendezvényét, amelyet a délnyugat-angliai Glastonbury kisváros közelében rendeznek minden nyáron, tavaly is törölni kellett a járvány miatt, pedig az lett volna az 50. jubileumi fesztivál, és a 200 ezer rajongó olyan hírességeket ünnepelhetett volna, mint Sir Paul McCartney és Taylor Swift.

A szervezők tavaly még abban a reményben döntöttek a rendezvény törléséről, hogy idén hasonló sztárparádéval pótolni lehet az elmaradt fesztivált.

A fesztivál honlapján azonban közölték: nagy sajnálatukra azt kell bejelenteniük, hogy a Glastonbury Fesztivál idén is elmarad. "Annak ellenére, hogy eget és földet megmozgattunk, világossá vált, hogy idén egyszerűen nem tudjuk megtartani a fesztivált" – fogalmaz a közlemény.

A szervezők ugyanakkor közölték azt is, hogy

aki az 50 fontos előleg befizetésével már lefoglalta az idei rendezvényre szóló jegyét és nem kéri vissza a pénzt, garantáltan belépőjegyhez jut a 2022-es Glastonbury Fesztiválra.

Hozzátették: nagyon bíznak abban, hogy jövőre "valami különleges csemegével" szolgálhatnak a rendezvény mellett hűségesen kitartó rajongóknak.

Az idei rendezvény részleteit a szervezők a csütörtökön bejelentett lemondásig nem tették közzé, de Sir Paul McCartney, a Beatles egykori basszusgitárosa és dalszerzője már a múlt hónapban közölte, hogy idei naptárában nem szerepel Glastonbury.

A BBC rádiónak karácsony előtt nyilatkozva Sir Paul – aki az idén tölti be 79. életévét – azt mondta: ha valahol százezrek zsúfolódnak össze zászlókat lobogtatva, de maszk nélkül, az szuperfertőzési góccá válik.

McCartney már a decemberi BBC-interjúban azt valószínűsítette, hogy a 2021-es Glastonbury Fesztivál is elmarad, jóllehet a szervezők még az év elején is jelezték, hogy bíznak a rendezvény megtartásában.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×