eur:
395.2
usd:
371.03
bux:
65063.6
2024. április 19. péntek Emma
Mundruczó Kornél rendező és Wéber Kata forgatókönyvíró a Pieces of a Woman című filmjük bemutatóján a 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon 2020. szeptember 5-én. A filmes seregszemle szeptember 12-ig tart.
Nyitókép: MTI/AP/Invision/Joel C Ryan

Wéber Kata is szerepel a Variety forgatókönyvírói toplistáján

Felkerült a Variety legígéretesebb forgatókönyvírókról összeállított tízes toplistájára Wéber Kata, aki Mundruczó Kornél több filmjének forgatókönyvét írta, legutóbb a Velencei Filmfesztiválon bemutatott Pieces of a Woman című produkcióét.

A hollywoodi szaklap évente közli a legizgalmasabbnak tűnő filmes alkotók, forgatókönyvírók, színészek, animációs filmesek, producerek, operatőrök tízes toplistáját. Idén a tíz legígéretesebb forgatókönyvíró közé Wéber Katát is beválogatták.

A Pieces of a Womant néhány hete nagy sikerrel vetítették a velencei filmfesztivál versenyprogramjában, főszereplője, Vanessa Kirby megkapta a legjobb színésznőnek járó Coppa Volpi-díjat és a diákzsűri is díjazta filmet. A velencei premier után bemutatták a torontói filmfesztivál programjában és a Netflix már meg is vásárolta nemzetközi forgalmazásra.

Wéber a Kata Pieces of a Woman forgatókönyvét saját színdarabja alapján írta. Korábban Mundruczó Fehér isten és Jupiter holdja című filmjeinek forgatókönyvét is ő jegyezte.

A Variety 2020-as toplistáján a magyar szerző mellett szerepel még Tracey Deer és Meredith Vuchnich (Beans), Clare Dunne (Herself), Shaka King és Will Berson (Judas and the Black Messiah), Viggo Mortensen (Falling), Andy Siara (Palm Springs), Kemp Powers (One Night in Miami), Emma Seligman (Shiva Baby), Remi Weekes (His House) és Tracey Scott Wilson (Respect).

A tavaly a forgatókönyvírói élmezőnybe a Honey Boyt író Shia LaBeouf is bekerült, korábban pedig Charlie Kaufman, Jennifer Lee, valamint a Star Treket jegyző Alex Kurtzman és Roberto Orci is toplistás volt.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
Maga alá gyűri az EU-t a húsz éve lappangó válsága, alapvető reformok váltak égetővé

Maga alá gyűri az EU-t a húsz éve lappangó válsága, alapvető reformok váltak égetővé

Az utolsó előtti, vagy talán a legutolsó pillanatban mutatták be az Európai Bizottság kérésére megszületett belsőpiaci reformtervezetet. A 2004-es nagybővítés után két évtizeddel világosan látszik, hogy az Európai Unió versenyképességi hátrányban van Kínához, az Egyesült Államokhoz és a feltörekvő új gazdasági hatalmakhoz képest az egységes piac diszfunkcionálása miatt. A túlszabályozás, az innováció háttérbe szorulása, a rossz állami és EU-s támogatási rendszerek, valamint a versenyjog bonyolultsága miatt azonnali átalakítást sürget a Jacques Delors Intézet friss előterjesztése, hogy Európa továbbra is geopolitikai tényező maradhasson.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×