INFORÁDIÓ 
2020. október 30. péntek
Alfonz

opera

ókovács szilveszter

facebook

Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója ül íróasztalánál 2017. november 22-én. A főigazgató 2018 februárjától újabb öt évig vezetheti az intézményt.

OperaLive: színes a hétvégi kínálat

Infostart / MTI

Énekes, zenés, táncos kamaraprodukciókkal, valamint Kálmándy Mihály és Sáfár Orsolya MaszkaBál áriaestjeivel folytatódik a hétvégén a Magyar Állami Operaház OperaLive közvetítéssorozata, amelyeket az Opera Facebook-oldalán közvetít.

A Tercett-Trió-Trois névre keresztelt, péntek este 20 órától látható kamaraprodukciókban énekkari művészek zongorával kísért előadásai (művészeti vezető Csiki Gábor karigazgató), zenekari művészek kamarakoncertjei (művészeti vezető Kocsár Balázs főzeneigazgató), valamint balettművészek szólói és pas de deux-i (művészeti vezető Solymosi Tamás balettigazgató) kapják a főszerepet - közölte a dalszínház.

A pénteki esten az Opera Kórus művészei Mendelssohn-Bartholdy Két duettjével készülnek, valamint Brahms Szerelmi dalkeringők és Új szerelmi dalkeringők című ciklusaiból adnak ízelítőt. Az Énekkarból fellép Töreky Katalin, Németh Mónika, Murár Györgyi, Szőnyi Szilvia, Takács András, Bartus Sándor, Hamar Éva, Avedikian Viktória és Balás Péter, zongorán közreműködik Andrássy-Neuenstein Krisztina és Szirtes Katalin.

Az Opera Zenekar tagjai közül, Ecseki Anikó (I. hegedű), Szajkó Géza (II. hegedű), Botos Veronika (brácsa), Nagy Domonkos (cselló) és Boldoghy Kummert Péter (nagybőgő) Glazunov A-dúr kvintettjéből (Op. 39) mutatnak be részleteket, míg Rönkös Ildikó és Karasszon Dénes Bach Kétszólamú invenciók és Bartók 44 hegedűduó című sorozatából válogatnak csellóra hangszerelt változatban.

A Magyar Nemzeti Balett vezető szólistái a klasszikus és modern repertoárból is adnak elő részleteket a műsorban: Felméry Lili és Balázsi Gergő Ármin Csajkovszkij A hattyúk tava című balettjéből a fehér hattyú pas de deux-jét táncolják Rudi van Dantzig koreográfiájára, zongorán közreműködik Lakatos Özdemir Basak Dilara. A Sodrás Rujsz Edit balettmester alkotása Lázár György zenéjére, melyet kifejezetten a Tanykpajeva Alija és Tyimofejev Dmitrij párosra készített a közelmúltban. A sorozat házigazdája az Opera Café műsorvezetőjeként is ismert Gyüdi Melitta lesz, rendezője Aczél András.

Szombaton és vasárnap a múlt vasárnap útjára indult MaszkaBál programsorozat folytatódik két újabb kamaraművész estjével. Szombaton a külföldön is jelentős karriert befutott Kálmándy Mihály lép a közönség elé. A Kossuth-díjas énekes a közönség körében elsősorban Verdi nagy bariton szerepeivel, köztük az ikonikus Nabuccóval ért el sikereket, melyek közül többet is megidéz a MaszkaBál műsorában. Az est vendége Váradi Zita, aki Mozart-darabokkal készül a közvetítésre. A szombati MaszkaBál műsorvezetője Mona Dániel, rendezője Mányik Albert, zongorán kísér Szennai Kálmán.

Vasárnap 20 órától a főként Mozart, a 19. századi romantikus operairodalom, valamint Puccini szoprán szerepeiről ismert Sáfár Orsolya lép a kamerák elé a Hevesi Sándor háziszínpadon. A számtalan versenydíjjal kitüntetett énekesnő a MaszkaBál keretében Donizetti, Gounod és Bizet darabjai mellett több Puccini-áriát is előad, a Bohémélet egyik részletében pedig a szintén kamaraénekes Boncsér Gergely lesz a partnere. Az est műsorvezetője Ókovács Szilveszter, rendezője Magyar Orsolya, zongorán közreműködik Katona Anikó.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018