eur:
393.05
usd:
366.52
bux:
66771.49
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay.com

"Fölfelé" bővül a Madách Színház – színházi estek jönnek a háztetőn

Szirtes Tamás a közönségnek a színházélmény mellett a biztonságérzetet is vissza akarja adni, 70 fős játszóhely létesül a teátrum tetején.

A Madách Színház júliusban és augusztusban is várja közönségét, duettkoncerteket rendeznek új játszóhelyükön, a Madách Tetőteraszán.

"Rendkívül boldogok vagyunk, hogy a színházak végre működhetnek. Nagyon régen vártuk ezt. A Madách eddig is rengeteg akciót hajtott végre, elindítottunk egy online színházat, de azért az igazi mégiscsak az élő kapcsolat a nézőkkel" – lelkendezett a teátrum igazgatója az InfoRádióban.

Szirtes Tamás elmondta, bár megnyithatnák már a színház belső tereit is, de csodálatos adottságként a színháznak van egy különleges tetőtere, amely egy "nagyvárosi, romantikus tetőtér a házak között a Hársfa utcában, rendkívül szép, hangulatos, nagy terület", színházi játszásra még nem használták – eddig.

"Arról van szó, hogy

az embereket vissza kell szoktatni a színházba,

vissza kell nekik adni a színház varázsát, másrészt a biztonságérzetüket is valamilyen módon segíteni kell, ez pedig ideális megoldás" – mondta a tető játszóhelyként való bevonásáról Szirtes Tamás.

Július 2-án indulnak a tetőkoncertek, a területet pedig fedhetővé is teszik, így a szemerkélő eső nem lesz akadály.

Az ismert duetteket a színház musicalrepertoárjából szedik össze, a hét legismertebbet Az operaház fantomjából, a Nyomorultakból, a Mamma miából és például a Rocksuliból emelik ki. Mindegyik darab főszereplőpárosa lép majd fel a "Színház, szerelem és..."-esteken. Látható-hallható lesz mások mellett Miller Zoltán, Dolhai Attila, Gallusz Nikolett és Szemenyei János, összesen 14 művész.

A közönség férőhelyeinek száma 70.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×