eur:
393.5
usd:
364.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Előszilveszter a 100 Tagú Cigányzenekarral (x)

A legszebb ajándék egy felejthetetlen élmény: december 30-án a Budapest Kongresszusi Központban!

Minden évben a ZENE-BOR ünnepén nagyszabású gálakoncertet ad a világon egyedül álló 100 Tagú Cigányzenekar. Kétrészes műsoruk repertoárján Strauss, Brahms, Monti, Erkel, Kodály közkedvelt dallamai mellett részletek hangzanak el Bizet legnépszerűbb operájából, a Carmenből, majd a folytatásban fergeteges vonó- és cimbalompárbaj részesei lehetünk. A klasszikusok mellett idén is felcsendülnek ismert népzenei művek, melyeket különleges és egyedi hangszerelésben tolmácsol a zenekar, előadásmódjában csak a „100 Tagúra” jellemző hangzásvilággal gazdagítva.

Az est egyik vendégszólistája Kállai Ernő Junior Prima-díjas hegedűművész, napjaink egyik legkarizmatikusabb fiatal virtuóza, aki a világhírű mester, Itzhak Perlman tanítványaként diplomázott a New York-i Julliard Egyetemen. Azóta is számos külföldi és hazai koncertje mellett mindig nagy szeretettel lép fel a zenekarral.

A 100 Tagú idén novemberben nagy sikerű izraeli koncertturnén vett részt, melyen a legismertebb magyar klasszikusok mellett gyönyörű izraeli dallamokkal, románcokkal kápráztatta el közönségét. Most ebből az új műsorból adnak ízelítőt, melynek vendégszólistája Masa Anita, a Sabbathsong Klezmer Band jeles énekese. Az előadást Lendvai Csócsi József főprímás vezetésével az elmaradhatatlan Pacsirta és a Radetzky-induló zárja.

Az est különlegessége, hogy koncert előtt a közönség néptáncbemutatóval egybekötött borkóstolón ismerkedhet Magyarország borászainak, borpincéinek termékével. A Magyar Táncművészeti Egyetem kiváló végzős néptáncosai minden évben nagy sikert aratnak erre az alkalomra összeállított színes tánccsokorral, melyben többek között szerepel kalocsai mars, üveges tánc, pásztor botoló és szatmári verbunk.

Azok a vendégek, akik a koncertélményen túl egy gasztronómiai utazáson is részt szeretnének venni, a műsor alatt ínycsiklandó vacsora kíséretében vagy sós falatok és bor mellett élvezhetik a 100 Tagú mind hangzásban, mind látványban lebilincselő, páratlan előadását. A négyfogásos vacsora, melyet a Novotel Congress kiváló mesterszakácsa az ünnepi alkalomra állított össze, méltán kíséri a hagyományosan forró hangulatú koncertet. A grillezett mangalicaszűz tejszínes rozmaringmártással, pestós gnocchival, parmezánforgáccsal, friss rukkolával remekül párosítható a kitűnő Hajósi-Bajai borvidék szép boraival. A koncert második része a mindig nagy sikert arató különleges desszert jegyében telik, mely idén csokoládé pralinétorta pirított fenyőmaggal, málna mousse-szal. Az est fináléja az elmaradhatatlan tűzijáték, mellyel köszönti a zenekar szilveszter előnapját és kíván mindenkinek sikeres, boldog új esztendőt.

A 100 Tagú Cigányzenekar koncertjén a Zene-Bor-Gasztronómia harmóniája már 24 éve nyújt felejthetetlen élményt a december utolsó napjaiban kikapcsolódásra, szórakozásra vágyó közönségnek.

„Zene-Bor” a 100 Tagú Cigányzenekar Ünnepi koncertje – 2019. december 30., Budapest Kongresszusi Központ (1123 Budapest, Jagelló út 1-3.). Jegyek a jegy.hu vagy jegymester.hu hálózatában kaphatók.

A cikk az Argos Art Produkciós Iroda megbízásából készült.

(x)

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×