eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay.com

Dörner György elismerte: az Új Színházban is volt valami

A teátrum igazgatója korábban azt állította, hogy nem kapott hivatalos bejelentést az állítólagos szexuális zaklatásról. Közben a Katona József Színház színésze a Gothár-ügy miatt írt nyílt levelet a Miniszterelnökséget vezető miniszternek.

Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes a Facebook-on tette közzé az Új Színház igazgatójától kapott levelet. Ebből kiderül: Dörner György színházigazgató tudott arról, hogy Mihályi Győző színész és egy dolgozó között 2015-ben konfliktus volt.

Ezt írta:

„A dolgozó a helyzetet maga rendezte,

de mivel nem tudom pontosan, mi történt – a dolgozó akkor is, valamint az elmúlt napok eseményei miatt a mai napon is határozottan kifejtette, hogy nem kíván az üggyel foglalkozni – jobbnak láttam, ha az érintett előadáson nem ő dolgozik.”

Dörner György egy korábban, ugyancsak Gy. Németh Erzsébetnek írt levelében azt állította, hogy zaklatásról nem kapott hivatalos bejelentést, így nem tudták és most sem tudják lefolytatni a vizsgálatot. A Fővárosi Önkormányzat – egy bejelentés nyomán – múlt héten kért tájékoztatást az intézményben 2016-ban történt állítólagos visszaélésről.

A főpolgármester-helyettes azóta vizsgálatot is elrendelt az ügyben.

Mihályi Győző az ATV-nek adott interjújában ártatlannak vallotta magát. A színész szerint személyes bosszú és politikai támadás állhat a háttérben.

"Egyetlenegy mondatát nem ismerem el, tiltakozom, rágalmazásnak és becsületsértésnek tartom. (...) Ha a Katona József Színház ügyében egy évig titkolták a zaklatást, akkor alkalmatlanok a vezetésre, tehát Máté Gábornak fel kell állnia, a másik ügyben így Dörner Györgynek is fel kell állnia;

ebben az egészben egy liberális politikai támadást érzek."

Közben Gothár Péter zaklatási ügye sem került nyugvópontra. Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón azt mondta: az eset nem maradhat következmények nélkül.

"Úgy gondoljuk, hogy a Gothár-ügynek kell, hogy legyenek következményei. Az nem tekinthető ilyen következménynek, hogy annak az igazgatónak a haja szála sem görbül, aki egy éven keresztül eltussolta az ügyet, amiről állítása szerint tudott."

Kocsis Gergely, a Katona József Színház színésze ezután nyílt levélben fordult Gulyás Gergelyhez. A művész azt kéri a minisztertől,

ne használja többet az esettel kapcsolatban "eltussolás" szót,

szerinte ugyanis Máté Gábor színházigatató célja nem ez volt, az ügyben szabályos vizsgálat folyt. Úgy látja, a tárcavezetőt valójában az aggasztja, hogy idézem "nem tud megfelelni a direktívának, miszerint a balliberális fészkeket fel kell számolni". Gy. Németh Erzsébet kulturáért is felelős főpolgármester-helyettes csütörtökön azt mondta: Máté Gábort, a Katona igazgatóját nem rúgják ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×