eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 3. vasárnap Kornélia
Nyitókép: Kiss Henriett/Facebook

AutoNőmia – egy nem mindennapi könyv nőknek

Mit jelent az autonómia egy párkapcsolatban és miért is fontos az autonómia megteremtése és megőrzése a párok között? Ezekre a kérdésekre keresi a válaszokat az AutoNőmia - A jó párkapcsolat titka című könyv.

A könyv elsősorban arról szól, hogy hogyan válhatnak a nők autonóm nőkké, hiszen erre minták nem igazán vannak, elég ha a szüleinkre, felmenőinkre gondolunk – fogalmazott Kiss Henriett, az AutoNőmia szerzője, aki szerint egy párkapcsolatban, legyen az bármilyen is, hiszen ahányfélék vagyunk, annyiféle módon tud működni,

az autonómia, ami nagy fokú önállóságot és függetlenséget takar, kétségkívül fontos, hogy meglegyen mind a két félben.

Az AutoNőmia című könyv természetesen a nőkre van kihegyezve - tette hozzá a személyiségfejlesztéssel foglalkozó életmentor -, hiszen megfogalmazása szerint azok a minták, amelyek manapság meghatározzák, hogy egy nőnek milyen feladatai, szerepei vannak, azok még mindig nem az igazi autonómiának a megteremtését szolgálják.

Kiss Henriett meglátása szerint egy párkapcsolatban – ami egyfajta megegyezés, megállapodás, olykor kompromisszumok révén – a felek akkor tudnak igazán egymáshoz csiszolódni, tiszteletben tartani egymás intim szféráját, az önállóságát, vagy egyéb olyan programját, amelyben adott esetben csak az egyik fél vesz részt, amennyiben az említett autonómia megvan. Továbbá úgy véli, annak,

ha valaki nem autonóm személyiség és nem vállalja föl saját magát, lehetnek negatív következményei,

ennek a veszélyei pedig abból fakadnak, hogy automatikusan kialakulhat egy alá-fölé rendeltség a kapcsolatban, tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szakértő: van, ami sokkal fontosabb, mint a mielőbbi kibocsátáscsökkentés

Szakértő: van, ami sokkal fontosabb, mint a mielőbbi kibocsátáscsökkentés

Az Európai Unió országai tudatosan törekednek arra, hogy féken tartsák a klímaváltozást okozó káros anyagok kibocsátását. Magyarország kibocsátását a globális skálán még statisztikailag is nehéz kimutatni, mégis komoly erőfeszítéseket tesz a klímasemlegesség eléréséért. Zay Balázzsal, a Klímapolitikai Intézet vezető kutatójával beszélgettünk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×