eur:
395.78
usd:
366.78
bux:
65712.52
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Kiss Henriett/Facebook

AutoNőmia – egy nem mindennapi könyv nőknek

Mit jelent az autonómia egy párkapcsolatban és miért is fontos az autonómia megteremtése és megőrzése a párok között? Ezekre a kérdésekre keresi a válaszokat az AutoNőmia - A jó párkapcsolat titka című könyv.

A könyv elsősorban arról szól, hogy hogyan válhatnak a nők autonóm nőkké, hiszen erre minták nem igazán vannak, elég ha a szüleinkre, felmenőinkre gondolunk – fogalmazott Kiss Henriett, az AutoNőmia szerzője, aki szerint egy párkapcsolatban, legyen az bármilyen is, hiszen ahányfélék vagyunk, annyiféle módon tud működni,

az autonómia, ami nagy fokú önállóságot és függetlenséget takar, kétségkívül fontos, hogy meglegyen mind a két félben.

Az AutoNőmia című könyv természetesen a nőkre van kihegyezve - tette hozzá a személyiségfejlesztéssel foglalkozó életmentor -, hiszen megfogalmazása szerint azok a minták, amelyek manapság meghatározzák, hogy egy nőnek milyen feladatai, szerepei vannak, azok még mindig nem az igazi autonómiának a megteremtését szolgálják.

Kiss Henriett meglátása szerint egy párkapcsolatban – ami egyfajta megegyezés, megállapodás, olykor kompromisszumok révén – a felek akkor tudnak igazán egymáshoz csiszolódni, tiszteletben tartani egymás intim szféráját, az önállóságát, vagy egyéb olyan programját, amelyben adott esetben csak az egyik fél vesz részt, amennyiben az említett autonómia megvan. Továbbá úgy véli, annak,

ha valaki nem autonóm személyiség és nem vállalja föl saját magát, lehetnek negatív következményei,

ennek a veszélyei pedig abból fakadnak, hogy automatikusan kialakulhat egy alá-fölé rendeltség a kapcsolatban, tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×