eur:
394.93
usd:
370.56
bux:
65090.71
2024. április 19. péntek Emma
Az Országház délutáni napsütésben 2018. május 28-án.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

A rendszerváltozás összeköti Közép-Európát

Szabadságkoncertet rendeznek a Hősök terén a rendszerváltoztatás 30. évfordulójára.

A magyar kormány az 1989-90-es rendszerváltoztatás évfordulóját emlékévvé nyilvánította – mondta Lánczi Tamás, a XXI. Század Intézet igazgatója. Bejelentette, hogy az ingyenes Szabadságkoncertet június 16-án, vasárnap este fél héttől a Hősök terén rendezik meg. Az antikommunista forradalmat szerinte az emberek szabadságvágya hívta életre. Az emberek azt érezték, hogy egy olyan országban szeretnének élni, mint a nyugati oszágok lakorai – tette hozzá.

A rendezvénnyel a nemzeti összetartozáson kívül a közép-európait is erősíteni kívánja.

„Minket, közép-európai országokat, különöse a V4-eket a 89-90-ben történt események összekötnek.

A szabadságkoncert házigazdája Nagy Feró lesz. A rendezvényen fellép többek között Keresztes Ildikó, Varga Miklós, Homonyik Sándor és Vikidál Gyula is. Színpadra lép a KFT, az Első Emelet, valamint a Republic zenekar is.

A rockzenekarokat a kibővített Liszt Ferenc Kamarazenekar 40 szimfonikus zenésze, és egy 30 fős kórus kíséri. Bolyki György, a kamarazenekar ügyvezető igazgatója szerint magas színvonalú és jó hangulatú lesz a koncert. Ünnepi házbuli hangulatot szeretnének kialakítani.

A Hősök terén 34 méteres színpad épül a Műcsarnok és a központi szoborcsoport közé. A két éves emléksorozat 2020 júniusáig tart. Ezalatt koncertekkel, kiállításokkal , és irodalmi pályázatokkal is készülnek a szervezők.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×