eur:
395.02
usd:
372.06
bux:
65428.99
2024. április 17. szerda Rudolf
A Netflix amerikai internetes tartalomszolgáltató felvétele Yalitza Aparicio mexikói színésznőről (k) a Roma című film egyik jelenetében. Az amerikai filmakadémia 2019. január 22-i bejelentése szerint Yalitza Apariciót a legjobb női főszereplő kategóriában Oscar-díjra jelölték a filmben nyújtott alakításáért. Az Oscar-díjak 91. átadási ünnepségét február 24-én tartják a hollywoodi Dolby Színházban.
Nyitókép: MTI/AP/Netflix/Carlos Somonte

Alaposan meghurcolták az Oscar-jelölt film szereplőjét

Negyedszerre sikerült csak bejutási engedélyt szereznie az Egyesült Államokba. A gála február 24-én lesz.

Negyedik próbálkozásra sikerült csak vízumot kapnia az Egyesült Államokba a 10 Oscar-díjra jelölt Roma című film egyik mexikói szereplőjének, aki így részt vehet a február 24-i Oscar-díjkiosztó gálán.

Jorge Antonio Guerrero Martinez, aki Fermint alakítja Alfonso Cuarón filmjében, a múlt hónapban elmondta, hogy már háromszor visszautasították a vízumkérelmét,

ami miatt nem vehetett részt az Oscar-díjra jelölt alkotás vetítésein és egyéb rendezvényeken az Egyesült Államokban.

A filmet forgalmazó Netflixnek azonban a Mexikóban működő amerikai nagykövetséggel együttműködve sikerült intéznie egy nem-bevándorló vízumot a színésznek.

Guerrero a 91. Oscar-díjkiosztó gálára is hivatalos a Los Angeles-i Dolby Színházba, ahol filmbeli partnere, a legjobb színésznő Oscar-díjára esélyes mexikói Yalitza Aparicio győzelméért is izgulhat.

"Nagyon boldog vagyok. Remélhetőleg Yalitza nyeri az Oscart"

- nyilatkozta a színész egy mexikói portálnak.

Az amerikai filmakadémia idén a mexikói Cuarón önéletrajzi ihletésű fekete-fehér alkotását, valamint Jorgosz Lanthimosz A kedvenc című kosztümös filmjét jelölte Oscar-díjra a legtöbb, 10-10 kategóriában.

A Roma az első, streamingszolgáltató által forgalmazott alkotás, amely esélyes a legjobb film díjára, ráadásul az első idegen nyelvű film lehet, amely elnyeri az elismerést.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Brüsszelben: „ez a vörös vonal”

Az uniós migrációs és menekültügyi csomag esetében szerinte a legfontosabb kérdés, hogy azok, akik Európába akarnak jönni, maradhatnak-e az unió területén mindaddig, amíg menekültügyi kérelmüket elbírálják vagy az unió határain kívül kell várakozniuk a döntés meghozataláig.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 09:37
×
×
×
×