eur:
392.63
usd:
365.72
bux:
66794.59
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: MNM.hu

A Magyar Nemzeti Múzeum azt kéri, "dobjuk össze" 1989-et

A rendszerváltáshoz kapcsolódó tárgyak gyűjtésébe kezd a Magyar Nemzeti Múzeum. Akár kölcsönbe vagy adományként várják a korabeli relikviákat, személyes tárgyakat. A Közös időnk - 1989 elnevezésű programsorozat az év végéig tart.

A mottó: "Mindannyiunk közelmúltja - emlékezzünk közösen!" - e jelszóval kezd gyűjtésbe a Magyar Nemzeti Múzeum.

"Egyrészt szeretnénk megmutatni a látogatóközönségünknek, hogy 1989, illetve a rendszerváltozás idején mi történt, azt, hogy hogyan emlékezzünk ennek az évnek az eseményeire, valamint hogy gyarapítsuk múzeumunk dokumentumtárát a közönségünknek köszönhetően" - mondta el az InfoRádiónak Berényi Marianna, a Magyar Nemzeti Múzeum főosztályvezetője.

Több féle anyagot várnak, első sorban tárgyakat, hozzájuk kapcsolódó történeteket; nem csak politikával és a rendszerváltozás utáni első szabad választásokkal kapcsolatos tárgyi anyagra vágynak, hanem hétköznapi tárgyakra is

"Például akkor használt számítógépre, evőeszközkészletre az első McDonald'sból, emléket az első Forma-1-es futamról, Nirvana-koncertjegyet, korabeli divatkellékeket, kártyanaptárakat"

- tette hozzá.

Keddtől már várják is a múzeumlátogatókat az "inkubátornak" elnevezett múzeumrészbe, ahol le lehet adni a holmikat, és lehetőséget biztosítanak arra is, hogy aki szeretné, elmondja történetét.

Novemberben az összegyűlt anyagból nagyszabású kiállítást rendeznek, amiről a felhívás ITT olvasható.

Facebook-oldalukon is lehet követni, hogy 30 évvel ezelőtt aznap épp mi történt Magyarországon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×