eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Baán László, a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa, a Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria főigazgatója beszél a Liget Budapest Projektben megvalósuló beruházásokról a Városliget Zrt. Dózsa György úti székhelyén 2018. július 4-én. A háttérben a Liget Budapest Projektben megvalósuló új Néprajzi Múzeum építkezése.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Baán László: a Szépművészeti Múzeum a pincétől a padlásig megújult

A megvalósítás szakaszába lépett a Liget Budapest projekt – jelentette ki az illetékes miniszteri biztos az InfoRádió Aréna című műsorában. Baán László közölte: akár már idén elkezdődhet a Városligetben az új Nemzeti Galéria, az Innováció Háza és a Gyermek és Ifjúsági Színház építése.

Az Olof Palme Ház jövő év elején elkészül, és várhatóan 2019 nyarán átadják a közönségnek Millennium Házaként – mondta a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa, Baán László az InfoRádió Aréna című műsorában.

„Ez a legrégebbi álló épület, 1885-ből származik. Egy évszázada keresi a helyét. Az eredeti alapján tudjuk helyreállítani, korhűen. Belül kettős funkciója lesz: Millennium kávéház működik majd, és egy kiállítás pedig megidézi a Liget századfordulós időszakát” - fejtette ki.

Októberben nyit a Szépművészeti Múzeum, amely a pincétől a padlásig megújult – fogalmazott Baán László.

A teljesen megújuló intézményben kétezer négyzetméterrel nő majd a kiállítótér nagysága. Újdonság, hogy

hazatérnek a magyar műtárgyak a múzeumba

– tette hozzá.

Év végén a tervek szerint elkezdődik az új Nemzeti Galéria építése a Petőfi Csarnok helyén, ez ad majd otthont a magyar és egyetemes művészetet a 19. századtól napjainkig bemutató alkotásoknak – mondta a miniszteri biztos,

Baán László szólt arról is, hogy várhatóan szintén az év végén kezdik meg a magyar feltalálók találmányait bemutató Innováció Háza építését a Közlekedési Múzeum helyén, a Néprajzi Múzeum új épülete pedig már épül.

Baán László fontosnak nevezte, hogy a múzeumi negyed megnyitására a tervek megszűnik a járműforgalom a Kós Károly sétányon,

az M3-as autópálya forgalmát a Hungária körútra viszik majd át.

A mélygarázsok átadásával megszűnik a felszíni parkolás a Városligetben, emellett növekszik és megújul a közpark zöldterülete.

A miniszteri biztos hangsúlyozta: 2019 nyarára elkészül a ligetben Magyarország legnagyobb és legizgalmasabb játszótere, valamint akár már idén elkezdődhet a városligeti gyermek és ifjúsági színház építése is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×