INFORÁDIÓ
2022. szeptember 24. szombat
Gellért, Mercédesz

városliget

turistabusz

parkolás

hősök tere

A budapesti Hősök tere a Millenniumi emlékművel, avagy Ezredévi emlékművel, szemben a Szépművészeti Múzeum neoreneszánsz, neoklasszicista stílusú műemlék épülete. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre  *************************** Kedves Felhasználó!

Új rend lép életbe a Városligetben

Infostart / MTI

A szakmai érdekképviseletek és a Városliget Zrt. egyeztetése eredményeképpen rendeződik a turistabuszok parkolásának ügye a Városligetnél - közölte a Városliget Zrt.

A tájékoztatás szerint a Hősök tere, illetve a Városliget környékére érkező turista buszok utasainak gyors le- és felszállása érdekében, illetve új parkolási lehetőségek biztosítása céljából a Városliget Zrt. az elmúlt hónapokban egyeztetéseket tartott a szakmai szervezetekkel, így a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete - NiT Hungary-vel, a Magyar Idegenvezetők Egyesületével, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületével és a Magyar Utazási Irodák Szövetségével.

Ennek eredményeként

új közlekedési- és parkolási rendet alakítottak ki a Hősök tere környékén, illetve a Hermina úton a turista buszok számára.

Az új szabályozás kidolgozására azért volt szükség, mert a Városliget átfogó megújítása, illetve az ahhoz kapcsolódó közműépítések során is forgalomelterelések léptek és lépnek életbe a jövőben - írták.

  • A Műcsarnok Olof Palme sétány felőli oldalán le- és felszállóhelyeket alakítottak ki, ahol - kizárólag az utascsere idejére - 4 busz fér el egyszerre.
  • A Műcsarnok mögé ezentúl tilos lesz a behajtás, ugyanakkor a Műjégpálya épülete előtt lehetőség lesz visszafordulásra a Hősök tere felé.
  • A Hősök terén - ahogy korábban is - tilos lesz megállni, illetve az utasok Műcsarnok előtti leszállítása sem megengedett.
  • Az Állatkerti körút elején, az étteremnél szintén új le- és felszállóhelyeket alakítottak ki, ahol - kizárólag az utascsere idejére - 3 busz fér el egyszerre.
  • Rövid idejű, 15-20 perces parkolásra a Hermina úton lesz lehetőség a Bethesda utcánál, ahol 6 új parkolóhelyet jelöltek ki.
  • Hosszabb, akár több órás parkolás esetére a turistabuszok a Dózsa György úton, a BOK (volt SYMA) Csarnokkal szemben kijelölt több mint 30 parkolóhelyet vehetik igénybe.

Nyitókép: Faludi Imre
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018