eur:
393.24
usd:
367.98
bux:
66057.1
2024. április 24. szerda György
A budapesti Hősök tere a Millenniumi emlékművel, avagy Ezredévi emlékművel, szemben a Szépművészeti Múzeum neoreneszánsz, neoklasszicista stílusú műemlék épülete. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Faludi Imre

Új rend lép életbe a Városligetben

A szakmai érdekképviseletek és a Városliget Zrt. egyeztetése eredményeképpen rendeződik a turistabuszok parkolásának ügye a Városligetnél - közölte a Városliget Zrt.

A tájékoztatás szerint a Hősök tere, illetve a Városliget környékére érkező turista buszok utasainak gyors le- és felszállása érdekében, illetve új parkolási lehetőségek biztosítása céljából a Városliget Zrt. az elmúlt hónapokban egyeztetéseket tartott a szakmai szervezetekkel, így a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete - NiT Hungary-vel, a Magyar Idegenvezetők Egyesületével, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületével és a Magyar Utazási Irodák Szövetségével.

Ennek eredményeként

új közlekedési- és parkolási rendet alakítottak ki a Hősök tere környékén, illetve a Hermina úton a turista buszok számára.

Az új szabályozás kidolgozására azért volt szükség, mert a Városliget átfogó megújítása, illetve az ahhoz kapcsolódó közműépítések során is forgalomelterelések léptek és lépnek életbe a jövőben - írták.

  • A Műcsarnok Olof Palme sétány felőli oldalán le- és felszállóhelyeket alakítottak ki, ahol - kizárólag az utascsere idejére - 4 busz fér el egyszerre.
  • A Műcsarnok mögé ezentúl tilos lesz a behajtás, ugyanakkor a Műjégpálya épülete előtt lehetőség lesz visszafordulásra a Hősök tere felé.
  • A Hősök terén - ahogy korábban is - tilos lesz megállni, illetve az utasok Műcsarnok előtti leszállítása sem megengedett.
  • Az Állatkerti körút elején, az étteremnél szintén új le- és felszállóhelyeket alakítottak ki, ahol - kizárólag az utascsere idejére - 3 busz fér el egyszerre.
  • Rövid idejű, 15-20 perces parkolásra a Hermina úton lesz lehetőség a Bethesda utcánál, ahol 6 új parkolóhelyet jelöltek ki.
  • Hosszabb, akár több órás parkolás esetére a turistabuszok a Dózsa György úton, a BOK (volt SYMA) Csarnokkal szemben kijelölt több mint 30 parkolóhelyet vehetik igénybe.
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×