eur:
392.53
usd:
365.83
bux:
66755.33
2024. április 25. csütörtök Márk

Koncerttel emlékeznek meg Cziffra Györgyről a születésnapján

Cziffra György zongoraművész születésnapján, november 5-én emlékkoncerttel kezdődik el a Cziffra Fesztivált megelőző programsorozat az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban.

A koncerten Liszt- és Puccini-dalok, Chopin g-moll cselló-zongora szonátája és Rahmanyinov Vocalise című műve hangzik el Horti Lilla énekművész és Devich Gergely gordonkaművész előadásában - közölték a szervezők az MTI-vel.

A Cziffra György Nagytétényi Kulturális Központban november 24-én Kassai István, Balázs János és Balázs-Piri Soma közreműködésével ünnepel a kerület, ahol a mester családjával élt. A hangversenyen Liszt, Chopin, Rahmanyinov zongoradarabjai, valamint négykezes művek szólalnak meg.

Cziffra György számára kiemelten fontos volt a pályájuk elején tartó művészek támogatása. Alapítványa a Liszt Ferenc Auditórium segítségével számos, ma már jól ismert művészt segített a pályára. A Balázs János zongoraművész által életre hívott Cziffra György Fesztivál alapküldetése, hogy a mester zenei és szellemi hagyatékát méltóképpen megőrizze. Nagy hangsúlyt kap tehát a fiatal művészek bemutatkozási lehetőségeinek elősegítése, amelyhez a 13. kerületi és a 22. kerületi önkormányzat is csatlakozott és támogatást nyújt.

A Cziffra György Fesztivált 2019 februárjában negyedik alkalommal rendezik meg.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×