eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Asha, a nőstény elefántborjú (b) anyja, Angele és öccse, a 2017 novemberében született Arun társaságában az ötödik születésnapjára kapott finomságokkal a Fővárosi Állat- és Növénykertben 2018. február 14-én.
Nyitókép: Kovács Attila (MTI)

Színes családi programok a hosszú hétvégén

Nosztalgia játékkiállítás, állatkerti séták, bábszínház és filmvetés – számos programból válogathatnak a családok hétvégén. Seres Gerda programajánlója.

A Fővárosi Állat- és Növénykertben az őszi szünetben kedvezményes, 200 Forintos belépőjeggyel várják a gyerekeket. Az egyik legnépszerűbb attrakció továbbra is a fókashow, de lesz piknik a majmoknál, elefántiskola, valamint hüllőbemutató is. Arra ügyeljenek, hogy a korai sötétedés miatt már délután négykor zár a kert.

Harmadik alkalommal szervezik meg az Arcadia Nosztalgia Játékkiállítást a Dürer Rendezvényközpontban. Péntektől vasárnapig háromszáz játékot próbálhatnak ki a látogatók – köztük a világ legnagyobb – billiárdgolyóval működő - flippergépét – vagy a legrégebbi, '40-es években készült játékgépet – mondta Pataki Márk főszervező.

Vasárnap zár a Vajdahunyad várban a Bűvös erdő – Boszorkányos küldetés elnevezésű interaktív tárlat. A mesés kiállítás az erdei manók birodalmába kalauzolja el a gyerekeket, akiknek az akadályokat legyőzve kell megmenteni az erdőt a gonosz Boszorkány uralmától.

Szombaton ismét lesz legkisebbek mozija a Puskinban – ezúttal Dargay Attila krimi-meséjét Az erdő kapitányát vetítik; vasárnap pedig a Puskin kuckóban a Nefelejcs Bábszínház zenés előadása mesél egy kutyáról.

A Klebelsberg Kultúrkúria is család programokkal készül a szombat délutánra: a Csicseri és Borsó trió az őszi lombok bugijáról énekel majd, utána pedig az Aranyszamár Bábszínház mesél a Holdkirály Palotájáról, és akinek van kedve, kézműves foglalkozások közül is válogathat.

A Müpa Czifra Plaotája vasárnap délelőtt ismét azokat a családokat várja, akik kreatív programokkal szeretnék eltölteni az időt. Zenés, tánc- és meseelőadások, valamint zenei foglalkozások, készségfejlesztő programok várják az óvodás és kisiskolás gyerekeket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 18:23
×
×
×
×