eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: szinhaz.org

Különleges filmnyelvet alkot új filmjével Gothár Péter

375 millió forint gyártási támogatást ítélt meg Gothár Péter új filmjének a Magyar Nemzeti Filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága. Az alkotó tíz év után készít ismét nagyjátékfilmet, amely Hét kis véletlen munkacímen fut. A rendező az InfoRádió Aréna című műsorában tavasszal arról is beszélt, miért kellett ilyen sokat várni az új filmjére.

A Filmszakmai Döntőbizottság közzétette a legújabb határozatait: 375 millió forint filmgyártási támogatást kapott Gothár Péter a Hét kis véletlen című új filmjéért.

Ezen kívül 1,5 millió forintot kapott forgatókönyv-fejlesztésre A Miniszter 2., amely várhatóan a Miniszter félrelép folytatása. Bergendy Péter a Post Mortem című filmjére pedig 642 millió forint filmgyártási támogatást kapott.

Gothár Péter, a Megáll az idő és egyéb filmek és színházi produkciók rendezője tizenöt év után (az utolsó alkotása a Magyar szépség volt 2003-ban) rendez újra egész estés művet. A forgatókönyvet Gothár mellett Németh Gábor és Bognár Péter jegyzi, a producerek pedig Kovács Gábor és Pataki Ágnes.

A főszerepekben Rezes Judit, Mészáros Blanka, Mészáros Máté és Börcsök Olivér lesz látható, a forgatás augusztusban kezdődik.

Újfajta, a kortárs szórakoztató filmektől eltérő világ

Új filmjével rendhagyó vizuális és zenei világ teremtésére, különleges filmnyelv létrehozására vállalkozik - írta közleményében a Magyar Nemzeti Filmalap. Az alkotás vizuális koncepcióját a Színház- és Filmművészeti Egyetemen tanító rendező elsőfilmes tanítványaira bízza, biztosítva ezzel a mai, friss szemléletet, amit a klasszikus és modern filmkészítés eszközeivel vegyít.

Az új Gothár-film családi véletlenek hét epizódja, történetmesélése a kortárs szórakoztató film sablonjaitól eltérő új filmes közlési forma lesz.

Gothár Péter rendező az InfoRádióban tavasszal arról beszélt, hogy mindig is voltak nehézségei egy film "áttolásával", még akkor is, amikor nagyon ment a szekér, ez azóta egyre nehezebb.

"Azért is nehéz, mert nem vagyok engedelmes, se ügyes, se simulékony. A szakmának sincs szerintem jó véleménye egymásról. Nem hittem el, hogy meg tud történni, hogy egy ilyen egyablakos rendszer jöhet létre.

Sokáig nem engedtem meg magamnak azt a hangot, hogy az ördöggel is kell cimborálni ahhoz, hogy az embernek filmje legyen"

- mondta a rendező. Gothár Péter azt is kifejtette, hogy Andy Vajna a maga világában egy rendkívül kreatív és tehetséges ember. Azt a feladatot nagyon jól látja el, hogy be lehessen bizonyítani, hogy mire van igény - tette hozzá a rendező.

"Arra van igény ami jó. Nekem nem dolgom megítélni a nézőszámokat, nem is akarom. Nagyon sokféle film van, és ez nagyon fontos" - vélekedett.

A tavasszal készült interjút itt tekinthetik meg:

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×