eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Sztárparádé, mese és a magyar Billy Elliotok - moziajánló

Sandra Bullock főszereplésével egy ékszerrablás története, Wim Wenders új filmje és egy magyar dokumentumfilm is debütál a héten a mozikban.

A Magyar Táncművészeti Egyetem klasszikus balett szakos fiú diákjainak három generációjáról, mondhatni a hazai Billy Elliotokról készített dokumentumfilmet Halász Glória. A Három tánc című film bemutatja azt a küzdelmet, amelyen az első, ötödik és kilencedik évfolyamos főszereplők keresztül mennek, bemutatja azt az utat, amelyet a fiatalok az iskolába kerüléstől a balett művésszé válásig bejárnak.

Egy Wim Wenders-film is debütál a héten a magyar mozikban, a Merülés a szerelembe. A James McAvoy és az Oscar-díjas Alicia Vikander főszereplével készült film egy szürke árnyalatot kapott romantikus alkotás. Ugyanis a kerettörténet szerint Szomáliában dzsihadista harcosok tartanak fogva egy brit kémet. Több ezer kilométerre Grönlandon pedig egy tengerbiológus nő mini tengeralattjáróval készül az óceán fenekére merülni. Gondolataikban mindketten az előző év karácsonyára emlékeznek vissza, egy francia strandon való véletlen találkozásukra és mindent elsöprő szerelmükre.

A kritika sajnos nincs elragadtatva az alkotástól, Vízer Balázs szerint lenyűgözőek a tájak és szépek a szereplők, jó nézi őket, de a történet felszínes, a forgatókönyv túlírt. Mások úgy látják, hogy a romantika, a tudomány, a filozófia és az erőszak kéz a kézben járnak ebben a filmben, mindenből kapunk egy keveset, éppen csak a kémia hiányzik.

Nem kisebb sztárok, mint Sandra Bullock, Cate Blanchett, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway, Rihanna, Mindy Kaling, Sarah Paulson és Awkwafina játszik a héten a mozikba kerülő Ocean's 8 - Az évszázad átverése című moziban. A heist zsáner vagyis a bankrablós-átverős műfaj újabb alkotása ez a film, ezúttal csupa női főszereplővel. A 2001-es Ocean's Eleven, vagyis Tripla vagy semmi című alkotást idézi Gary Ross rendezése. A kritika szerint egész pontosan koppintja, szürkén és kiszámíthatóan utánozza a hajdan George Clooney, Brad Pitt, Julia Roberts vagy Andy Garcia fémjelezte filmet.

Ezúttal egy 150 millió dollár értékű gyémánt nyakláncot szeretne meglovasítani a nemrégiben a börtönből szabadult Debbie Ocean. A balhéba beveszi testvérét, és válogatott bandát állít fel, hogy az ország összes milliomosa, sznobja és szélhámosa számára kihagyhatatlan nagy eseményen, a New York-i Met Galán ellopják az ékszert. A nagy balhé azonban az izgalmas fordulatokat és laza pillanatokat is nélkülözi a kritika szerint.

A Kszi, Simon című film egy meleg középiskolás fiú útkereséséről, első szerelméről szól. A kritika a társadalmilag fontos témán kívül elragadtatással fogadta a főszerepet alakító Nick Robinson játékát, és azt is kiemelik, hogy végre egy amerikai kommersz film, ami a tiniket teljes valójukban, mindenféle altáji humortól mentesen, sőt egyenesen felemelően tudja ábrázolni.

Egy másik tini közegben játszódó film is a mozikba kerül a héten, ez azonban csöppet sem felemelő leginkább idegtépő. A Felelsz vagy mersz című horror a tinik körében népszerű üvegezős játékot változtatja mészárszékké. Az IMDb-n azonban nem kímélik a filmet, mindössze 4,7 értékelést kapott az alkotás.

Michael Ende, a Végtelen történet és a Momo világhírű írójának ünnepelt meseregénye az árva kisfiúról és mozdonyvezető barátjáról a hatvanas évek legsikeresebb német gyerekkönyve volt. Most ezt a történetet vitték vászonra Gombos Jim és Lukács, a masiniszta címmel. Az élő szereplős, sárkányokat, királykisasszonyokat és a nagy utazás kalandját is kínáló mozi nagyszerű élményt ígér így a szünidő kezdetén a borongós esős időben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×