eur:
393.82
usd:
365.06
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Két éve beázott, azóta zárva van az Uránia két kamaraterme

2015 augusztusában felhőszakadás miatt beázott, azóta hozzá sem nyúltak a műemlék épület alagsorához - írja a Magyar Nemzet.

A 2015 augusztus 17-i, hatalmas viharban több száz köbméter víz zúdult az Uránia mozi alagsori termeibe. A filmszínház akkori közleménye szerint a műemlék épület helyiségeinek mentését azonnal megkezdték, a termeket lezárták a helyreállítás idejére. Ez azonban azóta sem történt meg, ugyanis el sem kezdődött a felújítás - írja a Magyar Nemzet.

A mozit 1896-ban építették, 2002-ben újították fel, olyan helyet kívántak létrehozni, ahol "a nézők igényes filmeket láthatnak, békebeli színházakra emlékeztető díszletek és nyugodt, harmonikus körülmények között." A rekonstrukció olyan sikeres volt, hogy az építészeti örökség megőrzése kategóriájában 2006-ban megkapta az Európai Unió egyik legrangosabb kitüntetését, az Europa Nostra-díjat. Ennek fényében különösen szomorú a jelenlegi állapot - jegyzi meg a Magyar Nemzet cikkírója.

A Magyar Nemzet megkereste az Urániát, de a filmszínház későbbre ígért választ. A kulturális tárca és a Miniszterelnökség lapzártáig nem is reagált a lap kérdéseire.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×