eur:
393.87
usd:
365.13
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Vortex-alagút és gravitációs trükkök az új múzeumban

Vortex-alagút és gravitációs trükkök az új múzeumban

Új múzeummal gazdagodott az osztrák főváros kiállítóházainak sora, ahol Ausztria legnagyobb hologram, sztereogram és optikai illúziógyűjteményét csodálhatják meg a látogatók. Az Illúziók Múzeumában semmi sem az, aminek látszik.

Mintegy hetven kiállítási tárgy – hologramok, sztereogramok és optikai illúziók – mentén ismerhetik meg és élhetik át az osztrák főváros legújabb múzeumának, az Illúziók Múzeumának a látogatói, hogy miként működik az emberi érzékelés és az agy, illetve,

miért látunk olyan dolgokat, amiket az agyunk képtelen felfogni -

számolt be Bécs Város Külképviseleti Irodája.

Egy különleges szobában például bárki ellenszegülhet a gravitációnak, egy másikban pedig a saját szemével nézheti végig, ahogy a kísérője megnő vagy összemegy.

Nincs ember, akinek ne csúszna ki a lába alól a talaj a Vortex-alagútban, és az is sokakat lenyűgöz, amikor tálcán szolgálják fel a látogatók fejét. Aki akarja, lefényképezheti magát a végtelen térben, hogy aztán a játékszobában fejezze be a múzeumlátogatást.

Az Illúziók Múzeuma Bécs belvárosában, a Wallnerstraßén található, és hétfőtől vasárnapig, reggel tíz és este tíz óra között tart nyitva. 

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×