eur:
390.92
usd:
366.1
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Horváth Gábor: Mindenkinek három helyre van szüksége

A saját nappaliját nyitotta meg a kultúra és a közösségi beszélgetések iránt fogékony közönség számára Horváth Gábor ügyvéd, és felesége Németh Anikó divattervező. A Harmadik Hely ötven főt tud egy este befogadni - a programkínálat pedig rendkívül széles: jazz, népzene, komolyzene, kortárstánc, színház és irodalom egyaránt helyet kap a havonta megrendezett esteken. Csütörtökön Herczku Ágnes Bartók-estjére várják az érdeklődőket.

Horváth Gábor ügyvéd és felesége, Németh Anikó divattervező a saját lakásába hívja a vendégeket.

„Azt gondoljuk, szükség van olyan helyekre a városban, ahol nagyjából

azonos értékeket valló emberek össze tudnak gyűlni beszélgetni,

és »mellesleg« valamifajta kulturális program van.

Jó értelemben vett mindenevők vagyunk; kortárstánc, egy-, kétszemélyes színházi előadások, írók, költők, jazzkoncertek, világzenei programok.

Csak a díszletek mérete és a szereplőgárda nagysága szab csupán határt a lehetőségnek – tette hozzá a Harmadik Hely alapítója. Horváth Gábor hozzátette, ötven főt tud befogadni a lakásuk, ahol a minőség a közös értékrend.

„A jó értelemben vett polgári világszemlélet, hangsúlyozottan nem politikai párthoz kötődésről van szó, hanem arról, hogy az emberek tudjanak egymással, érdek nélkül beszélgetni.

Az előadások is a minőségről, a szabadságról, az alkotói szabadságról, kreativitásról szólnak leginkább.”

Három helyre van szükségünk

Spontán ötletként jött a Harmadik Hely név, amelyhez utólag gyártottak magyarázatot – mondta Horváth Gábor.

„Mindenkinek három helyre van szüksége: a családi, rokoni kapcsolatok, a második a munkahely, az üzlet, a karrier és a harmadik az emberi, a polgári, ahol érdek nélkül, pusztán az érdeklődésére, értékrendjére tekintettel tud kapcsolatokat kialakítani és azokat fenntartani.”

A következő összejövetel csütörtökön lesz, Herczku Ágnes Bartók-estje nagyon izgalmas programnak ígérkezik – mondta a Harmadik Hely alapítója.

„Régóta szeretjük és tiszteljük a sokoldalú művészt, Herczku Ágnest, aki ezúttal Kis Péter zongoraművésszel és öt népzenésszel egy izgalmas értelmezésű, világzenei átdolgozással játszik majd Bartók műveket.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Európában a Volkswagen kedvezőtlen számait követően az autógyártók vezették az esést, ezt követően pedig az amerikai tőzsdék is egyre nagyobb mínuszban vannak a vártnál kedvezőbb béradatok publikálását követően. A befektetők eközben már a piaczárást követő gyorsjelentésekre is figyelnek a holnapi kamatdöntés előtt: az Amazon, az MAD, és a Supermicro egyaránt a keddi zárást követően teszi közzé legfrissebb számait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 29. 19:47
×
×
×
×