eur:
393.08
usd:
367.46
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Az amerikai mozikban is bemutatkozik a Tiszta szívvel

Kora tavasztól az amerikai mozikban is bemutatkozik Till Attila Tiszta szívvel című filmje - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap.

A közlemény szerint a film észak-amerikai terjesztésének jogait a Kino Lorber, a független filmek vezető forgalmazója vásárolta meg. A megállapodás a produkció közreműködésével jött létre.

A New York-i székhelyű forgalmazó évente több mint 25 gondosan kiválasztott alkotást mutat be az amerikai mozikban, aktuális bemutatóik között van Gianfranco Rosi Berlinale-fődíjas alkotása, a Tűz a tengeren, valamint a velencei filmfesztiválon díjazott, Lux-díj döntős Felnyitom a szemem is, amelynek rendezője Leyla Bouzid.

Till Attila filmjének nemzetközi premierje az A-kategóriás Karlovy Vary-i fesztiválon volt júliusban, azóta töretlen sikerrel szerepel világszerte. Amerikai fesztiválpremierje alkalmával a Chicago Sun Times világhírű kritikusáról elnevezett Roger Ebert-díjat nyerte el a chicagói filmfesztiválon. Mintegy 20 ország vezető nemzetközi filmes seregszemléje tűzte már műsorra, ahol 12 rangos díjat nyert el.

A külföldi mozik közül először Franciaországban lesz látható a Tiszta szívvel, Roues libres címmel január 25-én mutatja be a Pretty Pictures moziforgalmazó. Emellett a film görög, török, lengyel, román, cseh, szlovák, valamint ázsiai forgalmazói jogai is elkeltek már.

A Tiszta szívvel a Laokoon Filmgroup gyártásában készült Stalter Judit producer vezetésével. Till Attila filmje Magyarország hivatalos Oscar-nevezettje.

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×