eur:
392.42
usd:
365.8
bux:
66776.92
2024. április 26. péntek Ervin

Nincs mese, közeleg a karácsony - megnyílt a budapesti vásár

Kézműves termékekkel és minőségi gasztronómiai kínálattal várja az érdeklődőket péntektől a Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren.

Budapestet fesztiválkínálata teszi igazán vonzóvá, hiszen a kulturális rendezvénysorozatok mellett egész évben gasztronómiai és más jellegű fesztiválok várják a látogatókat - mondta el a karácsonyi vásár pénteki sajtótájékoztatóján Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes.

Mint kiemelte, a Vörösmarty téri rendezvényen kizárólag kézműves termékekkel találkozhat a vásárló; a kiállítókat szakmai zsűri választja ki szigorú minőségi követelmények alapján.

Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) ügyvezetője hozzátette: a város téli turisztikai kínálatának fontos eleme a Vörösmarty téri karácsonyi vásár, amelyet évek óta Európa tíz legjobbja közé sorolnak.

A hivatalos megnyitó ünnepséget szombat délelőtt tartják, majd a vásár során 160 kulturális és családi program is várja a közönséget - közölte.

Novotny Antal, a Katlan Tóni fesztiválkonyhájának vezetője a vásár gasztronómiai kínálatáról szólva elmondta, elsősorban a hagyományos téli, karácsonyi ételek és italok bukkannak fel a standok étlapjain, de lesznek olyan újdonságok is, mint a málnapálinkás puncs vagy a meggyes forró sör.

A BFTK idén először könyvgyűjtést szervez a rászoruló fővárosi szociális intézmények részére a vásáron, amelyre nyolc karitatív szervezetet is meghívtak.

Újdonság, hogy a Belföldi Budapest Card tulajdonosai a MÁV járatain kedvezményesen utazhatnak a vásárra, és vehetnek igénybe számtalan kedvezményt a fővárosban.

A Budapesti Karácsonyi Vásár programjáról a http://budapestinfo.hu/hu/karacsonyi-vasar.html honlapon taláhatók részletes információk.

Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×